Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Vítězi druhého ročníku soutěže Cihla k cihle jsou Ondra a Honza ze Žďáru

V prostorách Střední školy stavební Třebíč se uskutečnilo druhé kolo soutěže Cihla k cihle, kterou opět pořádal Kraj Vysočina ve spolupráci s partnery. Dvoučlenná družstva 6. a 7. tříd z 21 základních škol z Vysočiny měla za úkol postavit z malých cihliček a dalších doplňků stavebnice Teifoc originální dvoupatrový rodinný dům sestávající ze dvou kvádrů. Výsledná podoba objektu pak už byla čistě v režii soutěžících.

Porotu nakonec nejvíce oslovil dům Ondry Dobrovolného a Honzy Vrabčeka ze Základní školy Komenského 6 ze Žďáru nad Sázavou.

Oba mladí stavitelé vsadili na jednoduchou stavbu bez zbytečných ozdob a doplňků, ale zároveň se zajímavými detaily. A přesto, že Ondra chce být jednou profesionálním hasičem a Honza vývojářem počítačových her nebo specialistou na umělou inteligenci, oba by se určitě neztratili ani v oblasti architektury nebo stavebnictví.

„Práce se stavebnicí Teifoc rozvíjí u dětí fantazii, představivost, ale také jemnou motoriku a přesnost. Naším cílem je, aby si děti přičichly k řemeslu a stavebnictví obecně touto hravou formou, a možná se některé z nich nechají v budoucnu zlákat ke studiu stavebních oborů,“ vysvětluje krajská radní pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová.

Všechna soutěžní družstva měla na stavbu domu limit 3,5 hodiny. Poté jejich výtvory hodnotila odborná porota, která posuzovala celkový vzhled stavby, dodržení zadání nebo přesnost a čistotu realizace.

Tisková zpráva | Foto Kraj Vysočina

Štítky Cihla k cihle, soutěž, stavba, vítěz, projekt, Kraj Vysočina, Žďár nad Sázavou, cihla, Střední škola stavební Třebíč, Jana Fialová, základní škola, družstvo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězi druhého ročníku soutěže Cihla k cihle jsou Ondra a Honza ze Žďáru | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.