Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Deset kluků z třebíčské průmyslovky postaví Tatru. Ta pak bude pomáhat silničářům

Půl roku bude parta středoškoláků z krajské průmyslovky v Třebíči stavět Tatru. Po úspěšných projektech Postav si svoje auto a Postav si svůj traktor se laťka obtížnosti ještě o kus zvedla a Střední průmyslová škola v Třebíči kývla na Tatru.

„Ze stovek dílů, které už o prázdninách do Třebíče přivezly dva kamiony, začnou do tří týdnů teenageři stavět Tatru Phoenix 4x4. Tento projekt, který nemající zatím v České republice obdoby, byl oficiálně zahájen,“ říká Jana Fialová, radní Kraje Vysočina pro oblast školství. Zástupci společnosti Tatra trucks předali Kraji Vysočina, jako garantovi projektu, maketu nákladního vozu a symbolický klíč k prvnímu náklaďáku, kterému dají konkrétní podobu žáci technických oborů.

Parta deseti kluků ze Střední průmyslové školy Třebíč, která nechá na Tatře své ruce a složí ji podle dodané dokumentace za pomoci originálních nástrojů, musí v následujících týdnech absolvovat náročné odborné školení v Kopřivnici. „Pak se zavřeme do dílny, a dokud nedáme do Tatry poslední šroubek, nevyjdeme ven,“ dodává s úsměvem Michal Mejzlík, žák 3. ročníku Střední průmyslové školy Třebíč.

Zázemí pro stavbu Tatry poskytne Krajská správa a údržba silnic Vysočiny ve svých dílnách v Třebíči. V jejích garážích také smontovaná Tatra najde nové stání. Nejprve však projde podrobnou technickou prohlídkou a testováním, aby mohla být následně zařazena do běžného vozového parku vysočinských silničářů.

Cílem projektu Postav si svůj náklaďák je ze strany Kraje Vysočina přiblížení technické praxe žákům už při studiu středoškolských technických oborů. Ideální prostředí pro toto propojení praxe se studiem může být připraveno díky velkorysé podpoře komerčních firem, které jsou ochotné kývnout na participaci projektů Kraje Vysočina.

Projekt Postav si svůj náklaďák realizuje Kraj Vysočina ve spolupráci se společností Tatra trucks. Zájem o podobnou spolupráci na stejném projektu už projevily další dva sousední kraje, a to Pardubický a Jihočeský.

Tisková zpráva | Foto Kraj Vysočina

Štítky Tatra, průmyslovka, Třebíč, stavba, silničáři, projekt, Tatra Trucks, Kraj Vysočina, Střední průmyslová škola, Střední průmyslová škola Třebíč, Jana Fialová, Česko, Tatra 158 Phoenix, Kopřivnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Deset kluků z třebíčské průmyslovky postaví Tatru. Ta pak bude pomáhat silničářům | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.