Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Jihlavský primátor zahájil školní rok na ZŠ T. G. Masaryka. Krajské město má 590 prvňáčků

Letní prázdniny jsou dnešním dnem definitivně za námi. Po dvouměsíčním volnu se žáci a studenti úderem osmé hodiny ranní opět vrátili do školních lavic. Nejinak tomu bylo i v Jihlavě. Hodně štěstí žákům popřál také jihlavský primátor Rudolf Chloupek, který si tentokrát vybral ZŠ T. G. Masaryka. Do jihlavských základních škol se 3. září poprvé vydalo 590 dětí, celkově má Jihlava 5 223 žáků.

„Všechny prvňáčky ve školách vítám a přeji jim, aby to těch devět let vydrželi. Zároveň přeji pevné nervy rodičům i učitelkám,“ vzkázal při setkání s prvňáčky primátor města Rudolf Chloupek.

Přivítání žáků se na základní škole T. G. Masaryka zúčastnila také nová ředitelka školy Andrea Frolíková. Ta na místo letos nastoupila po bývalém řediteli Petrovi Mourycovi, který byl ve své funkci 27 let.

ČTĚTE TAKÉ: Největší inspirací jsou pro mě moje dvě děti, říká nová ředitelka jihlavské ZŠ T.G. Masaryka 

„Děti jsou od narození velmi zvídavé, a pokud jsou správně motivovány k získávání informací, věřím, že učení pro ně bude zábava,“ sdělila Andrea Frolíková.

Důležitou součástí vzdělávání na základních školách jsou také družiny, pro tento školní rok se v Jihlavě navýšila jejich kapacita, a to o 255 míst. „Kapacita základních škol je dostatečná, jsme schopni plně zjistit požadavky vyplývající z demografického vývoje v Jihlavě,“ sdělil vedoucí městského odboru školství, kultury a tělovýchovy Tomáš Koukal.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky školní rok, 2018/2019, primátor, Rudolf Chloupek, zahájení, prvňáci, Tomáš Garrigue Masaryk, Jihlava, základní škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský primátor zahájil školní rok na ZŠ T. G. Masaryka. Krajské město má 590 prvňáčků | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.