Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V tomto školním roce bude v jídelnách na Vysočině zdarma obědvat skoro pět set dětí

Zájem o potravinovou pomoc dětem, na kterou posílá do krajů peníze Ministerstvo práce a sociálních věcí, neustále roste. Jak informoval náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí Pavel Franěk, před třemi lety, kdy se Vysočina k projektu přihlásila, byla pomoc zajištěna pro 324 dětí. V tomto školním roce by na obědy zdarma mělo na Vysočině dosáhnout hned 490 dětí.

Cílem projektu Potravinová pomoc dětem v Kraji Vysočina  je zabezpečit školní stravování dětem mateřských škol a žáků základních škol sociálně slabých rodin ve věku 3 – 15 let, jejichž rodiče se nacházejí v hmotné nouzi.

Poprvé se Kraj Vysočina k projektu MPSV přihlásil ve školním roce 2016/2017, kdy byla pomoc zajištěna pro 324 dětí ze 40 přihlášených škol. Ty si mezi sebe rozdělily částku 1,35 milionů korun. Loňský školní rok už dotace oslovila 50 škol, ve kterých obědy zdarma dostávalo 10 měsíců 469 dětí, náklady dosáhly 1,86 milionů korun.

V letošním školním roce počet zapojených škol opět stoupl až na 63 a 490 podpořených dětí. Již tradičně se nejvíce dětí v nouzi, tedy dětí, jejich rodiny mají podle daných pravidel nárok na obědy zdarma, nachází v okrese Třebíč.

„Důvodem rostoucích počtů dětí, které prostřednictvím škol mohou obědvat ve školních jídelnách zdarma, jsou především zvýšení povědomí o programu podpory, větší osvěta na úřadech práce i ve školách,“ vysvětluje Pavel Franěk.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky Potravinová pomoc, oběd, jídelna, škola, podpora, Kraj Vysočina, školní rok, projekt, Pavel Franěk, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V tomto školním roce bude v jídelnách na Vysočině zdarma obědvat skoro pět set dětí | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.