Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Vysočina do oprav a rekonstrukcí školních budov investovala stovky milionů korun

Kraj Vysočina dokončil rekonstrukci a dostavbu pavilonu praktické výuky Střední průmyslové školy Třebíč za 225 milionů korun. Po instalaci nábytku a dalšího vybavení se do nových prostor na podzim přesunou provozy z detašovaných pracovišť, uvedla v tiskové zprávě krajská radní pro školství Jana Fialová. Na opravy a modernizace školních budov letos kraj vyčlenil 237 milionů korun, dalších 384 milionů mohl investovat díky evropským dotacím.

Většina stavebních prací byla dokončená o letních prázdninách. Skončila také dostavba dvou nových učeben za 12,7 milionu korun pro Střední zdravotní školu a VOŠ v Havlíčkově Brodě nebo rekonstrukce elektroinstalace Gymnázia Žďár nad Sázavou za 23 milionů korun. Obě investice byly rozděleny do několika let.

V následujících měsících chce kraj investovat asi 60 milionů do výukového pavilonu málopočetných oborů a svářečské školy Střední školy průmyslové, technické a automobilní Jihlava. Asi 70 miliony podpoří modernizaci Školního statku v Humpolci.

Jen do prvních ročníků učebních a maturitních oborů středních škol letos na Vysočině nastoupí asi 4000 žáků. Kraj Vysočina zřizuje 35 středních a vyšších odborných škol a gymnázií.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky investice, vzdělání, škola, budova, oprava, rekonstrukce, Kraj Vysočina, Jana Fialová, Střední průmyslová škola Třebíč, Gymnázium Žďár nad Sázavou, Havlíčkův Brod, Jihlava, Humpolec, školní budova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina do oprav a rekonstrukcí školních budov investovala stovky milionů korun | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.