Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do oprav tří školek investovala Třebíč asi devět milionů korun

Téměř devět milionů korun zaplatila Třebíč za zateplení a výměnu vzduchotechniky ve třech budovách mateřských škol. Práce skončí příští týden ještě před zahájením školního roku, řekla mluvčí města Irini Martakidisová. V příštím roce dá město opravit budovy dalších dvou mateřských škol asi za 11,5 milionu korun.

Dodavatele prací na příští rok už město vybralo, aby splnilo podmínky dotace ze Státního fondu životního prostředí. Dotace na zateplení budov pokryjí 40 procent nákladů, na výměnu vzduchotechniky dokonce 70 procent.  Firma už dokončila opravu budovy v Lidické ulici. Příští týden skončí práce i v Bartuškově ulici a ulici U Obůrky, řekla Martakidisová.

Od dubna příštího roku se začne pracovat na školce v ulici Obránců mírů.  Termín dokončení je podle smlouvy srpen 2019. Zateplení a výměnu vzduchotechniky ve školce v Demlově ulici musí vybrané firmy zvládnout od května do července 2019. 

V nadcházejícím školním roce bude mateřské školy v Třebíči podle předpokladu městského úřadu navštěvovat 1227 dětí. Z 11 mateřských škol, které město zřizuje, je jedna určená pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami a dvě jsou součástí základních škol.

Autoři

Štítky mateřská škola, Třebíč, oprava, vzduchotechnika, investice, vzdělání, Státní fond životního prostředí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do oprav tří školek investovala Třebíč asi devět milionů korun | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.