Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihlavská polytechna získala moderní licenci pro systém MATLAB. Jako druhá v republice

Vysoká škola polytechnická Jihlava se připojila k celosvětové skupině univerzit a vysokých škol, které využívají moderní typ licence s názvem TAH (Total Academic Headcount) systému MATLAB. V České republice je tak VŠPJ druhou vysokou školou, která disponuje touto celouniverzitní licencí.

Systém MATLAB je výkonným a oblíbeným nástrojem pro technické výpočty, modelování a simulace, který nachází uplatnění napříč obory. Použít jej lze k modelování fyzikálních soustav i systémů diskrétních událostí, k návrhu a analýze řídicích systémů, ke zpracování signálů, k finančním analýzám a modelování, k široké škále operací validace, verifikace a testování či v simulační grafice. MATLAB nabízí pro tato uplatnění velmi široké spektrum různých knihoven a doplňků, které jsou součástí TAH.

V rámci celouniverzitní licence TAH mohou nyní MATLAB a jeho knihovny využívat všichni zaměstnanci a studenti VŠPJ, a to nejen na školních, ale i na soukromých počítačích. MATLAB je také možno spouštět i prostřednictvím aplikace v mobilních telefonech s využitím 5 GB diskového prostoru.

Přístup k MATLABu kdykoli a kdekoli pro každého studenta a akademického pracovníka VŠPJ otevírá pro výuku s využitím tohoto programového prostředí zcela nové možnosti, a to nejen v oblasti fyziky nebo matematiky. MATLAB je jedinečný nástroj, který umožňuje řešení mezioborových projektů, včetně finančnictví nebo sociologie,“ říká ředitel firmy Humusoft Jan Daněk a dodává, že MATLAB je využíván na více než 5 000 univerzitách po celém světě.

Součástí licence je také možnost bezplatného využívání série on-line kurzů zaměřených na různé oblasti, které jsou k dispozici na portálu MATLAB Academy. Díky tomu mají učitelé a studenti k dispozici velké množství výukových materiálů a odborných informací. Absolvování on-line kurzů v MATLAB Academy je zakončeno získáním certifikátu firmy MathWorks potvrzujícím získané dovednosti, což může být zajímavým doplňkem k životopisu absolventa VŠPJ.

MATLAB je špičkový nástroj, který bude začleněn v široké míře do výuky primárně technických studijních programů realizovaných na VŠPJ. Tím dojde k rozšíření znalostí a dovedností absolventů naší školy tak, aby dokázali nalézt své uplatnění v průmyslu, kde je využití takovýchto simulačních nástrojů nezbytností, říká Zdeněk Horák, garant studijního programu Aplikovaná technika pro průmyslovou praxi.

Foto compumedicsneuroscan.com | Zdroj Vysoká škola polytechnická

Štítky Vysoká škola polytechnická, MATLAB, licence, vysoká škola, Vysoká škola polytechnická Jihlava, tah, Česko, Jihlava, Zdeněk Horák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská polytechna získala moderní licenci pro systém MATLAB. Jako druhá v republice | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.