Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

I letos nabídne polytechnika Univerzitu třetího věku. A přes prázdniny letní školy

I v dalším akademickém roce bude Vysoká škola polytechnická Jihlava vzdělávat seniory v rámci nabídky Univerzity třetího věku, nabídne celkem patnáct kurzů plus cizí jazyky. Pro technicky zdatné budou už v letních měsících otevřeny letní školy.

Studium je bezplatné a studovat může každý nad 55 let, kdo složil alespoň maturitní zkoušku. Zájemci se mohou hlásit do konce července. Aby byl kurz otevřen, musí se přihlásit alespoň 15 posluchačů.

Pro akademický rok 2018/2019 plánuje vysoká škola otevřít celkem 15 kurzů plus jazykové kurzy angličtiny a němčiny pro mírně pokročilé až pokročilé. Zájemci se mohou těšit na studium zaměřené na historii a kulturu (Dějiny umění v Evropě a jejich odezva v českých zemích, Zajímavá kulturní místa severní Itálie a jejich památky, Dějiny a kultury pohledem geografa II, Antická kultura a její využití pro turismus, Přírodní a kulturní dědictví Kanady a USA).

Chybět však nebudou ani informační technologie, (Pracujeme s PC MS Office, Digitální fotografie, Počítačová grafika, Chytrý mobil s Androidem), na sebe rozvoj (Aktivně každý den, Tréning mozku, Arteterapie a psychologie pro seniory), a další populární témata: Itálie jako významná destinace cestovního ruchu, Genealogie – rodopis, Základy psychologie.

Výuka probíhá dle zaměření jednotlivých kurzů formou přednášek, cvičení, workshopů a diskuzí.  V některých kurzech jsou nabízeny také exkurze a výlety, tematicky zaměřené na výuku. Zájemci se mohou hlásit až do 31. července 2018, při velkém zájmu a splnění podmínek je pro přijetí rozhodující datum doručení přihlášky. Podmínky jsou uvedeny na stránkách školy na https://u3v.vspj.cz

Už během léta budou pro zájemce z řad studentů středních škol i veřejnosti jsme připraveny letní školy s technickým zaměřením: Programování pro Android, aneb jak vytvořit vlastní mobilní android-aplikaci, Tvorba webové aplikace - HTML5, CSS3, PHP, MySQL, Bootstrap a Úvod do počítačových sítí, virtualizace a bezpečnosti. Zájemci se mohou hlásit do 30. 6. 2018 na stránkách školy.

Kromě toho VŠPJ stále přijímá přihlášky ke studiu, do druhého kola přijímacího řízení se mohou zájemci hlásit do 22. července 2018.

Foto Vysoká škola polytechnická | Zdroj Vysoká škola polytechnická

Štítky kultura, Jihlava, Itálie, Evropa, USA, Kanada, Vysoká škola polytechnická Jihlava, Microsoft Office

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I letos nabídne polytechnika Univerzitu třetího věku. A přes prázdniny letní školy | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.