Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlava nakoupila školám výpočetní techniku za více než půl milionu. Pod dohledem informatiků

Také letos jihlavská radnice vyzvala městské příspěvkové organizace k tomu, aby si určily, jakou výpočetní techniku potřebují. Zájem projevilo celkem 26 škol včetně městské knihovny, celková pořizovací cena se vyšplhala na více než 570 tisíc korun. Na nákup techniky dohlíželi odborníci z městského odboru informatiky.

„Je to jednodušší způsob, než kdyby si nákup školy řešily samy. Nákup nových výpočetních technologií má odborný dohled a jednotnou správu. Důvodem je také ekonomická výhodnost hromadného nákupu,“ sdělil primátor města Rudolf Chloupek.

S nákupem a předáním výpočetní techniky ale pomoc pracovníků odboru informatiky nekončí. Poskytují také poradenství, a to hlavně těm institucím, které správce systému nemají. V loňském roce se nakoupila technologie za necelých 500 tisíc korun, podobná částka by se měla vyčlenit i v příštím roce.

Většina organizací je s tímto systémem spokojená, jelikož se jim o majetek stará někdo zkušený. Město má navíc přehled o svém majetku i jeho technickém stavu,“ doplnil primátor Chloupek.

Foto pixabay.com

Štítky výpočetní technika, počítač, informatik, radnice, Jihlava, Rudolf Chloupek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava nakoupila školám výpočetní techniku za více než půl milionu. Pod dohledem informatiků | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.