Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Vicemistr celostátní soutěže Učeň instalatér je z jihlavské stavebky

Střední škola stavební Jihlava dosáhla zatím největšího úspěchu v historii celorepublikové soutěže Učeň instalatér. Ve 21. ročníku této soutěže vybojoval Jan Smejkal z jihlavské stavebky druhé místo v republikové konkurenci. Celostátní finále soutěže se v letošním roce uskutečnilo 25.– 26. dubna v Brně v pavilonu „P“ brněnského výstaviště na stánku Cechu topenářů a instalatérů.

Do celostátního kola postoupili za Kraj Vysočinu dva žáci SŠ stavební Jihlava – Jan Smejkal a Pavel Mrkvička. V souladu s propozicemi soutěže museli všichni soutěžící prokázat teoretické znalosti, formou testu na počítači, i praktické dovednosti – pájení a lisování mědi, sváření plastů, sváření oceli, kompletace umyvadla, kompletace závěsného systému Geberit-Duofix.

Pavel Mrkvička 

„Po sečtení všech bodů za teoretickou i praktickou část soutěže vypuklo v týmu z Kraje Vysočina obrovské nadšení. V celkových výsledcích skončil Jan Smejkal na 2. místě, družstvo Střední školy stavební Jihlava celkově na třetím místě ze všech zúčastněných škol. A ještě jeden úspěch musím připomenout. Pavel Mrkvička byl úplně nejlepší v teoretické části soutěže,“ sdělil podrobnosti k úspěchu jihlavských žáků ředitel SŠ stavební Jihlava Pavel Toman a dodal: „Gratulujeme našim reprezentantům Janu Smejkalovi a Pavlu Mrkvičkovi a děkujeme jim za skvělou reprezentaci školy i Kraje Vysočina.“

Soutěž Učeň instalatér

Celorepubliková soutěž má velmi dlouhou tradici, v roce 2018 se uskutečnil už 21. ročník. Postupem doby se tato soutěž stala nejvýznamnější prezentací instalatérského řemesla a šikovnosti budoucích instalatérů. V současné době je soutěž realizována ve všech krajích, má přesná pravidla a jasná kritéria hodnocení.

Harmonogram celé soutěže je sestaven tak, že krajská kola probíhají v únoru a březnu a celorepublikové finále vítězů krajských kol se uskutečňuje na brněnském veletrhu v dubnu. Ve všech krajích probíhá soutěž podle jednotných pravidel a kritérií, soutěžící jsou hodnoceni nezávislou komisí složenou ze zástupců Cechu topenářů a instalatérů a dalších odborníků z oboru.

V současné době v Česku vyučuje obor instalatérství 68 škol, ve třetích ročnících je celkem 761 žáků. Soutěže Učeň instalatér se může zúčastnit pouze žák 3. ročníku oboru instalatér, který nemá ukončené žádné jiné středoškolské vzdělání a navíc se soutěže může zúčastnit pouze jedenkrát. Věkový limit účastníka finálového kola je stanoven na 20 let.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Učeň instalatér, Jan Smejkal, Pavel Mrkvička, soutěž, stavební škola, instalatér, střední škola, Jihlava, Brno, Kraj Vysočina, Brněnské výstaviště, Pavel Toman, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vicemistr celostátní soutěže Učeň instalatér je z jihlavské stavebky | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.