Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na jihlavské polytechnice mají mezinárodní týden. Studenti navštíví nemocnici nebo Charitu

Během celého tohoto týdne pořádá Vysoká škola polytechnická Jihlava (VŠPJ) ve spolupráci s firmou Bosch Diesel, s.r.o., International Week (IW), tedy mezinárodní týden projektových aktivit. Jedná se o odborné přednášky, workshopy, exkurze, ale i společenské akce. Kromě studentů VŠPJ se do něj zapojili studenti z Finska, Francie, Litvy, Nizozemska, Řecka a Španělska.

Studenti jsou rozděleni do mezinárodních týmů, v nichž řeší zadanou případovou studii. Zkoumat budou možné přínosy dobrovolnictví zaměstnanců pro firmy, do programu jsou tak zapojeni jak studenti ekonomických oborů, tak i studenti oboru Sociální práce. Kromě toho, že se budou učit pracovat v mezinárodním týmu a komunikovat v cizím jazyce, studenti dostanou výjimečnou příležitost překročit oblast svého studia a získat znalosti z různých oborů.

V rámci programu studenti navštíví několik organizací, a to jak ze soukromého, veřejného, tak
i neziskového sektoru. „Ve firmě Bosch se seznámí s jejich propracovaným systémem programu korporátní společenské odpovědnosti, Třebíčská radnice bude prezentovat své aktivity, za které v roce 2017 získala Cenu hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost v kategorii veřejný sektor - obce,“ uvedla koordinátorka IW Martina Chalupová. Studenti se podívají i do institucí, které mají zkušenosti s prací dobrovolníků, jako je Oddělení geriatrické a následné péče Nemocnice Jihlava, Oblastní charita Jihlava, Denní a týdenní stacionář Jihlava, Sdružení VOR Jihlava z. ú. a Integrační centrum Sasov. 

Foto VŠPJ | Zdroj VŠPJ

Štítky VŠPJ, mezinárodní týden, projekt, studium, Vysoká škola polytechnická Jihlava, Robert Bosch GmbH, Finsko, Francie, Španělsko, Řecko, Nizozemsko, Litva, Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihlavské polytechnice mají mezinárodní týden. Studenti navštíví nemocnici nebo Charitu | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.