Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Také na Vysočině pokračují přijímačky na maturitní středoškolské obory

Druhým termínem jednotných přijímacích zkoušek dnes pokračují přijímací zkoušky na maturitní středoškolské obory. Podle statistik Kraje Vysočina je aktuálně v devátých třídách základních škol téměř 4200 žáků, tedy zhruba o sto více než v loňském školním roce.

„Předpokládá se, že více než polovina z nich zkusí štěstí v minimálně jednom z nabízených přijímacích termínů,“ říká radní Kraje Vysočina pro oblast školství Jana Fialová. Přijímací zkoušky se skládají ze sedmdesátiminutového testu z matematiky a hodinové práce z českého jazyka.

První termín přijímací zkoušky absolvovali zájemci o maturitní středoškolské studium už v minulém týdnu. Dnes mohli zájemci absolvovat druhý pokus. Z obou z nich se uchazečům započte lepší výsledek.

Testy z povinných přijímacích zkoušek mohou školy doplnit vlastními zkouškami v období od 12. do 28. dubna. Na většině škol výsledek z jednotných přijímaček bude muset tvořit alespoň 60 procent celkového hodnocení uchazeče. Výjimkou jsou sportovní gymnázia, kde to bude 40 procent.

Výsledky zkoušek dostanou ředitelé středních škol vyhodnocené v pátek 27. dubna. Náhradní termíny přijímaček jsou ministerstvem školství stanoveny na 10. a 11. května.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky přijímačky, zkoušky, střední škola, maturita, přijímací zkoušky, Kraj Vysočina, Jana Fialová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Také na Vysočině pokračují přijímačky na maturitní středoškolské obory | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.