Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Středoškoláci si v Jihlavě poměří své síly. Patronem soutěže je hokejista Jakub Škarek

Jihlava bude ve čtvrtek 22. března pořádat první ročník krajského kola netradiční postupové soutěže s názvem Máš na to. Hlavním cílem soutěže je ukázat náročnost práce policistů a netradičním způsobem ji přiblížit studentům.

Právě policisté z Kraje Vysočina jsou hlavními organizátory soutěže a akce se bude konat pod záštitou hejtmana Vysočiny Jiřího Běhounka.

„Dalším cílem soutěže je podporovat zdravý způsob života dnešních mladých lidí, jehož nedílnou součástí by měl být sport a zdravý pohyb. Mediální tváří soutěže se stal velice nadějný mladý sportovec, student jihlavského gymnázia a brankář hokejové Dukly Jihlava Jakub Škarek,“ říká Dana Čírtková, krajská policejní mluvčí.

Soutěž je určena pro tříčlenné smíšené týmy studentů ze třetích a čtvrtých ročníků středních škol  a je postupová. Pět nejlepších družstev postoupí do moravského kola, které se bude konat 13. dubna ve sportovní hale brněnské Komety. Do letošního historicky prvního krajského kola soutěže se zapojí sedmadvacet tříčlenných družstev ze dvanácti středních škol z Kraje Vysočina.

„Studenti v týmech budou plnit jednotlivé disciplíny, kterými se ověřuje fyzická způsobilost uchazečů k přijetí do služebního poměru příslušníků bezpečnostních sborů a v písemném testu také prokáží znalosti ze znalosti dopravních předpisů. Studenti změří své síly celkem ve čtyřech disciplínách  - kliky, celomotorický test, člunkový běh 4 x 10 metrů a běh na 1000 metrů. Tři nejlepší týmy obdrží věcné ceny, stejně jako nejlepší studentky a studenti,“ pokračuje Čírtková.

Brýle simulující užití alkoholu nebo drog 

Soutěžícím, kteří splní testy fyzické zdatnosti, které jsou součástí přijímacího řízení uchazečů o práci u policie, bude vydán certifikát. Ten jim pak může v budoucnu pomoci.

„V průběhu soutěže bude v hale připraven také zajímavý doprovodný program - proběhnou statické i dynamické ukázky technického vybavení, výzbroje a zázemí policistů vybraných útvarů Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina – těšit se můžete například na ukázku policistů ze speciální jednotky Dukovany nebo policejních kynologů. U stánku prevence si mohou zájemci vyzkoušet speciální brýle simulující vidění po užití alkoholu nebo drog,“ jmenuje policejní mluvčí.

Soutěž s názvem Máš na to se bude konat ve čtvrtek 22. března v prostorách sportovní haly SK Jihlava v Okružní ulici. Začátek je v 9 hodin.

Foto Youtube.com

Štítky soutěž, policie, Máš na to, Jakub Škarek, HC Dukla Jihlava, Kraj Vysočina, Jiří Běhounek, SK Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Středoškoláci si v Jihlavě poměří své síly. Patronem soutěže je hokejista Jakub Škarek | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.