Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihočeská univerzita přijímá přihlášky ke studiu

​Uchazeči o studium na Jihočeské univerzitě v těchto dnech podávají přihlášky ke studiu. Na některých fakultách mají zájemci na jejich podání už jen dva týdny.

Tři tisíce šest set nových studentů. Přibližně tolik „prváků“ by podle prorektora pro studium Petra Baumana mělo nastoupit na Jihočeskou univerzitu v novém akademickém roce 2018/2019. Uchazeči mají z čeho vybírat. Na osmi fakultách je v nabídce více než 200 bakalářských, magisterských a doktorských studijních oborů zaměřených na ekonomiku a obchod, přírodní a společenské vědy, zemědělství, rybářství, zdravotnictví nebo vzdělávání. Vedle běžného denního studia můžete vybrané obory studovat také „dálkově“, například při zaměstnání, kdy kombinujete samostudium s docházením na výuku například jen v pátek nebo o víkendu. V tomto případě se uchazeči hlásí na takzvanou kombinovanou formu studia.

Přes čtyřicet studijních programů má univerzita akreditovaných v cizím jazyce. Některé z nich zajišťuje ve spolupráci se zahraničními vysokými školami, například s univerzitami v Pasově nebo Linci v rámci intenzivní přeshraniční spolupráce. Jedná se o takzvané double degree a joint degree programy, jejichž absolventi získávají buď dva akademické tituly, domácí a zahraniční, nebo jeden titul, který je udílen současně na domácí i zahraniční vysoké škole.

Budova rektoratu v současnosti.

Nabídka studijních oborů zůstává pro akademický rok 2018/2019 v podstatě neměnná. Důvodem je pozastavení procesu akreditací studijních programů v souvislosti s novelou vysokoškolského zákona. Novinky ale univerzita přeci jen připravuje: „Dobrá zpráva je, že jsme mezi prvními pěti vysokými školami, které již finalizují přípravy žádosti o institucionální akreditaci. Pokud toto oprávnění získáme, bude to nové potvrzení naší kvality a dalších deset let si budeme spravovat studijní programy sami,“ říká Petr Bauman.

Termíny pro podávání přihlášek ke studiu se u jednotlivých fakult Jihočeské univerzity liší. Filozofická fakulta a Přírodovědecká fakulta přijímají přihlášky do bakalářských oborů do 15. března, Pedagogická fakulta do 16. března. Fakulta rybářství a ochrany vod, Teologická, Zdravotně sociální a Zemědělská přijímají přihlášky do konce března, Ekonomická fakulta do konce dubna. Termín pro podání do navazujících magisterských oborů má Filozofická fakulta do 30. dubna, na Přírodovědeckou fakultu je možné se hlásit až do 15. května. Poplatek za podání přihlášky je na všech fakultách jednotný a činí 500 korun. Počet podaných přihlášek není omezen, zájemce se může hlásit na kolik oborů či kombinací oborů chce. Přihláška se na většinu oborů podává online pomocí takzvané elektronické přihlášky. Na některé fakulty je nutné takto zadanou přihlášku ještě vytisknout a poslat s podpisem poštou.
Akademická knihovna Jihočeské univerzity.

Přijímací řízení se na všech fakultách Jihočeské univerzity koná v červnu. Podmínky k přijetí mají fakulty nastaveny rozdílně. Některé přijímají uchazeče na základě studijních výsledků ze střední školy a přijímají tak bez zkoušek, další využívají například fakultních testů, některé také talentových a ústních zkoušek.

Bližší informace o podmínkách přijímacího řízení na JU najdete na webu univerzity.

Tisková zpráva

Štítky Jihočeská univerzita, studium, přihlášky, vysoká škola, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, univerzita, Petr Bauman, Linec, Pasov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská univerzita přijímá přihlášky ke studiu | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.