Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VŠPJ se zapojí do Mezinárodního dne průvodců. V Jihlavě budou připraveny tři prohlídkové trasy

VŠPJ se i v letošním roce připojuje k celostátní akci, kterou každoročně organizuje Asociace průvodců ČR u příležitosti Mezinárodního dne průvodců v řadě měst České republiky. Na sobotu 17. února zvou Vysoká škola polytechnická Jihlava s Turistickým informačním centrem Jihlava širokou veřejnost na bezplatné komentované prohlídky historického centra města Jihlava.

Stejně jako v loňském roce jsou přichystány tři prohlídky. První je zaměřena na rodiny s dětmi (s malým kvízem a odměnou), druhá je rozšířená (2,5 hodiny) a třetí je standardní (1,5 hodiny). První jmenovanou prohlídku povedou studenti VŠPJ, zbylé prohlídky povedou akademičtí pracovníci VŠPJ z katedry cestovního ruchu.

Trasa č. 1 (1,5 hod. doplněná malým kvízem, vhodná pro rodiny s dětmi – provádí studenti VŠPJ), začátek je v 10 hodin. Před Turistickým informačním centrem Jihlava, dále Masarykovo nám./ kostel Sv. Jakuba Většího / městské opevnění / kostel Nanebevzetí Panny Marie / Brána Matky Boží (vč. výstupu na Bránu) / park G. Mahlera / Muzeum Vysočiny / VŠPJ. Doporučuje se vzít psací potřebu.

Trasa č. 2 (2,5 hod. rozšířená – provádí ak. mal. Vladimír Netolička), začátek je ve 12 hodin před Turistickým informačním centrem Jihlava, dále Masarykovo nám./ kostel Sv. Jakuba Většího/ městské opevnění// kostel Nanebevzetí Panny Marie s tématem „Symbolika“/ Brána Matky Boží (vč. výstupu na Bránu) / park G. Mahlera / VŠPJ.

Trasa č. 3 (1,5 hod. - provádí akademický prac. VŠPJ), začátek ve 14 hodin u Brány Matky Boží, po výstupu na bránu dále městské opevnění / kostel Nanebevzetí Panny Marie / kostel Sv. Jakuba Většího/ Jihlavská Radnice / Muzeum Vysočiny/ VŠPJ.

Autoři | Foto hotely.cz

Štítky Jihlava, Vysoká škola polytechnická Jihlava, průvodce, Česko, kostel, turistické centrum, Panna Marie, Nanebevzetí Panny Marie, Kraj Vysočina, Vladimír Netolička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VŠPJ se zapojí do Mezinárodního dne průvodců. V Jihlavě budou připraveny tři prohlídkové trasy | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.