Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Studenti z Vysočiny zářili na Mladém módním tvůrci. Celostátní soutěž opět hostila Jihlava

Sourozenecké návrhářské duo Ponerových, Jiřina Tauchmanová nebo Nina Provaan Smetanová zasedly v odborné porotě jedné z kategorií celostátní soutěže Mladý módní tvůrce. Vedle série mimořádně zdařilých soutěžních módních přehlídek na sedm různých témat mezi sebou porovnali síly také kadeřníci a vizážisté. Do Jihlavy, kde se mladí tvůrci scházejí už 19 let, přijalo pozvání třicet škol, 300 soutěžících včetně modelů a soutěž vidělo více než 1400 diváků.

Školy Kraje Vysočina získaly na Mladém tvůrci sedm medailí, další dvě přidali jihlavští fotografové a kameramani,“ informovala krajská radní Jana Fialová.

V hlavní soutěžní kategorii oděvy se porota seznámila s 258 modely. Mezi obrovskou konkurencí si bronzové medailové umístění ve dvou sekcích pokrývky hlavy i oděvní doplňky odnesla SUPŠ Jihlava-Helenín, dále skončila těsně pod stupni vítězů s nádhernou bílou kolekcí v sekci minimalismus.

V kategoriích dámský účes à la Ples v opeře si stříbro „vyčesal“ Filip Komárek z pořádající Obchodní akademie, Střední zdravotnické školy a Středního odborného učiliště služeb Jihlava, těsně pod stupni  vítězů dočesala kreativní Adéla Navrátilová z třebíčské Obchodní akademie a Hotelové školy. Nejúspěšnější disciplínou pro Vysočinu bylo jednoznačně česání extravagantního účesu ve stylu Star Wars, kde si porotu získala zlatá Míša Hadrabová z OA a HŠ Třebíč a stříbro si odnesla Ludmila Valtrová z OA, SZŠ a SOŠS Jihlava.

Extravagantní líčení ve stylu módních přehlídek Johna Galliana završila krásným třetím místem Hana Kuthanová z OA, SZŠ a SOŠS Jihlava, s originálním facepaintingem na téma džungle skončila druhá Anna Kovalíková z OA, SZŠ a SOŠS Jihlava a nadvládu v malování na nehty takzvaném NailArtu opět potvrdila jihlavská OA, SZŠ a SOŠS, když zlato získala Adéla Míková a stříbro Eliška Hanusová.

Dařilo se také fotografům. V samostatné sekci se v kategorii Hudba ve fotografii umístila Nikol Ficová a  nejlepší videopříběh na volné téma horor natočil Jakub Smetana, oba z OA, SZŠ a SOŠS Jihlava.

Tisková zpráva | Foto Kraj Vysočina

Štítky Mladý módní tvůrce, kreativní, reprezentace, Jihlava, Kraj Vysočina, módní přehlídka, stříbrná medaile, Jana Fialová, John Galliano, Star Wars, Hotelová škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti z Vysočiny zářili na Mladém módním tvůrci. Celostátní soutěž opět hostila Jihlava | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.