Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Petra Fialová a Jakub Dejmek reprezentovali Vysočinu na kuchařské soutěži ve Francii

V minulém týdnu se ve francouzské Remeši konala mezinárodní kuchařská soutěž pro žáky oborů kuchař a cukrář Trophée Mille International. Zástupci Hotelové školy Třebíč Petra Fialová a Jakub Dejmek sice nevybojovali stupně vítězů, ale v silné zahraniční konkurenci se neztratili a z kuchařského klání pod dohledem špičkových francouzských kuchařů si odvážejí cenné zkušenosti a kontakty i nevšední zážitky.

Odbornou porotu nakonec nejvíce zaujalo připravené menu týmem Japonska, druzí byli domácí Francouzi a ocenění za třetí místo si odvážejí studenti z Brazílie.

„Pro hotelové školy z Vysočiny je to velká čest, že jsou pravidelně zvány na tuto prestižní kuchařskou soutěž. Kraj Vysočina stejně jako v minulých letech podpořil přípravu studentů a průběžně dojednává další spolupráci s francouzskými organizátory. Rádi bychom do budoucna lépe přizpůsobili přípravu našich týmů, tak abychom vyhověli náročným požadavkům soutěže a mohli plně konkurovat ostatním týmům, které se na tuto akci připravují v průběhu celého roku,“ uvedla Jana Fialová, krajská radní pro oblast školství, mládeže a sportu.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Trophée Mille International, kuchaři, soutěž, reprezentace, Petra Fialová, Jakub Dejmek, Kraj Vysočina, Francie, Hotelová škola Třebíč, Remeš, Japonsko, Brazílie, Jana Fialová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petra Fialová a Jakub Dejmek reprezentovali Vysočinu na kuchařské soutěži ve Francii | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.