Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Vysočině se po dvaceti letech otevře obor výtahář. Zájem projevili čtyři studenti

Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí otvírá od nového školního roku nové a trhem práce žádané oborové zaměření výtahář. „O tříletý obor výtahář – elektromechanik pro zařízení a přístroje projevili zájem čtyři žáci. Zařazení tohoto zaměření do nabídky krajské střední školy je výsledkem dlouhodobé spolupráce s velkomeziříčskou společností Výtahy, která bude pro studenty zajišťovat odbornou praxi přímo ve svých dílnách,“ informuje Jana Fialová, radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu. Výtaháři naposledy vyšli ze středních škol na Vysočině před více než 20 lety.

„Po absolvování tohoto oboru se mladí lidé uplatní v dělnických profesích v oblasti údržby, oprav, výroby, montáže, servisu a obsluhy výtahů a zdvihacích zařízení, stejně jako v oblasti obchodnětechnické. Po zapracování, v rámci příslušných platných předpisů, mohou získat odpovídající elektrotechnickou kvalifikaci a vykonávat i povolání bez užšího zaměření. Za účelem maximální přípravy pro budoucí povolání budou žáci ve 2. a 3. ročníku absolvovat praxi přímo u spolupracující firmy Výtahy Velké Meziříčí, která v současné  době zaměstnává cca 170 zaměstnanců a do budoucna ji čeká částečná generační obměna,“ říká ředitelka školy Marie Paľovová.

Cílem vedení Kraje Vysočina je přizpůsobit oborovou nabídku krajských středních škol nebo její speciální zaměření na konkrétní požadavky trhu práce. Pokud se podaří s regionálními zaměstnavateli najít společné řešení, ochotu ke spolupráci a najdou se kapacity pro výkon odborné praxe studentů přímo ve firmách, přichází očekávaný efekt – připravení absolventi.

Tisková zpráva | Foto www.vytahy.com

Štítky učiliště, výtahy, obor, Velké Meziříčí, tříletý, Kraj Vysočina, střední škola, Jana Fialová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině se po dvaceti letech otevře obor výtahář. Zájem projevili čtyři studenti | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.