Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na VŠPJ se uskutečnil další ročník veletrhu pracovních příležitostí JOBStart 2016

V úterý 8. listopadu 2016 se na VŠPJ konal již pátý ročník akce, jejímž cílem bylo zprostředkovat přímý kontakt mezi studenty VŠPJ a jejich potenciálními zaměstnavateli. Zúčastnilo se 24 regionálních, celostátních, ale i nadnárodních subjektů z veřejného i soukromého sektoru a přibližně 350 studentů.

Složení vystavovatelů reflektovalo studijní obory VŠPJ – účastnili se zástupci nemocnic i společností s technickým, ekonomickým či sociálním zaměřením, ale i firmy orientované na cestovní ruch a hotelnictví. Nechyběl ani stánek Krajského úřadu Kraje Vysočina a Statutárního město Jihlava.

Studenti, učitelé a garanti praxí měli možnost seznámení se zástupci firem a institucí. U jednotlivých stánků studenti probírali své možnosti pracovního uplatnění v konkrétní firmě či instituci, zjišťovali, jak v těchto společnostech probíhají výběrová řízení a jakým způsobem informují o volných pracovních místech. Subjekty z veřejného i soukromého sektoru navíc prezentovaly během dne své nabídky praxí, prací, brigád i trainee programů na přednáškách.

Studenti navštěvovali hojně nejen přednášky, ale také využívali možnost konzultovat své životopisy a motivační dopisy se zkušenými personalisty, zástupci zúčastněných společností a také s pracovnicí Informačního a poradenského střediska pro volbu a změnu povolání z Úřadu práce ČR. Akce se dále zúčastnilo zkouškové centrum British Council VŠPJ, kde studenti testovali své znalosti angličtiny. Studentka 2. ročníku oboru Finance a řízení Dagmar Filipenská akci zhodnotila následovně: „Na JOBStart jsem šla s cílem získat co nejvíce informací o možnostech praxe při studiu. Mé očekávání bylo naplněno, zjistila jsem, jaké mám možnosti praxe, brigády a práce v různých firmách a institucích a během akce jsem si rovnou u jedné z firem domluvila spolupráci a účast na semináři.“

„Vystavovatelé kladně hodnotili zájem studentů o jejich nabídky zaměstnání, zájem učitelů a garantů praxí a možnost spolupráce a také vstřícné prostředí naší školy,“ uvedla Věra Častová z Poradenského a kariérního centra VŠPJ.

Foto fotogalerie.vspj.cz | Zdroj Vysoká škola polytechnická Jihlava

Štítky Kraj Vysočina, Jihlava, Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na VŠPJ se uskutečnil další ročník veletrhu pracovních příležitostí JOBStart 2016 | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.