Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stavební škola v Havlíčkově Brodě má od 1. září novou halu pro odborné předměty

Studenti havlíčkobrodské stavební průmyslovky mají od začátku nového školního roku k dispozici novou halu pro výuku odborných předmětů včetně zázemí za více než 26 milionů korun. Krajští radní dnes schválili žádost o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu, která by mohla pokrýt až 90 procent nákladů. Novinářům to řekl náměstek hejtmana Vladimír Novotný (ČSSD).

Celá přístavba sestává z haly o rozloze téměř 300 čtverečních metrů, učeben, šaten, kanceláře mistrů odborného výcviku a sociálního zázemí.  „Bude sloužit jako zázemí pro odborný výcvik současných maturitních oborů i nově zřizovaných učebních oborů zedník, tesař, instalatér, montér suchých staveb a malíř a lakýrník,“ řekl ČTK ředitel školy Ladislav Fiala.

V září by mělo přibýt i moderní technické vybavení pro většinu oborů.  Zřejmě nejnákladnější vybavení je nutné pro obor tesař. „Studenti budou mít k dispozici například motorové pily, frézy a hoblíky, budoucí instalatéři dostanou svářečky, vrtačky či rozbrušovačky,“ řekl Fiala. Smyslem projektu je podle něj kromě zlepšení podmínek pro výuku také snaha o větší atraktivitu technických oborů. „Trh práce tyto obory vyžaduje, ale kvalifikovaní odborníci zatím chybí,“ dodal Fiala.

Slavnostní otevření přístavby školy se uskutečnilo ve čtvrtek 1. září za účasti Bohuslava Sobotky, premiéra ČR, Jiřího Běhounka, hejtmana Kraje Vysočina, Jany Fialové, radní Kraje Vysočina pro oblast školství, Jana Tecla, starosty Havlíčkova Brodu, vedení zhotovitele stavby firmy, zástupce regionálních stavebních firem, dalších významných hostů a zaměstnanců školy.

Střední průmyslová škola stavební akademika Stanislava Bechyně má letos stejně jako v minulém školním roce 230 studentů. Nabízí studijní obory stavitelství a technické lyceum a pět učebních oborů.

Autoři

Štítky Havlíčkův Brod, Vladimír Novotný, ČSSD, Bohuslav Sobotka, Kraj Vysočina, Jiří Běhounek, Stanislav Bechyně, Jana Fialová, Jan Tecl, Střední průmyslová škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavební škola v Havlíčkově Brodě má od 1. září novou halu pro odborné předměty | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.