Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na VŠPJ si zítra bude veřejnost moct vyzkoušet, jaké to je být hendikepovaným

Jaké to je být hendikepovaný? To si můžete na vlastní kůži vyzkoušet na Vysoké škole polytechnické Jihlava zítra od 9 hodin v rámci roadshow projektu Chodící lidé.

Ve středu 27. dubna 2016 od 9 do 14 bude VŠPJ hostit roadshow projektu Chodící lidé obecně prospěšné společnosti Sirius, o. p. s. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet různé druhy hendikepu na „vlastní kůži“.

Během akce si návštěvníci budou moci vyzkoušet pohyb na vozíku (projetí krátké dráhy, přejíždění různých terénů, apod.), pohyb poslepu s bílou holí, oslovit nevidomého člověka a smysluplně mu pomoci. Dále si vyzkouší, jak bezpečně pomoci člověku na vozíku, porozumět znakovému jazyku a zjistit, jak fungují makety kompenzačních pomůcek pro neslyšící.

Součástí dne bude představení výzvy „Řekni to po svém“ - soutěže ve vytváření mediálního díla určeného k propagaci soužití s lidmi se zdravotním postižením.

Kromě vyzkoušení si uvedených aktivit budou návštěvníci během akce moci pohovořit se současnými studenty VŠPJ a dozvědět se více o studiu i jednotlivých oborech. Akce proběhne ve vstupní hale/vestibulu VŠPJ.

Foto www.goodydesign.cz | Zdroj Vysoká škola polytechnická Jihlava

Štítky Vysoká škola polytechnická Jihlava, Jihlava, Sirius XM Radio

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na VŠPJ si zítra bude veřejnost moct vyzkoušet, jaké to je být hendikepovaným | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.