Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Vzdělání

Polná bude potřebovat větší školu, staví se tam hodně bytů. Náklady by mohla pokrýt dotace

Polná na Jihlavsku bude potřebovat větší základní školu, protože se tam staví hodně obytných domů. Na přístavbu školy, díky níž vznikne dalších šest tříd, má město projektovou dokumentaci a stavební povolení. Ještě se čeká, jestli bude možné na...

Prezident Zeman jmenoval Zdeňka Horáka novým rektorem jihlavské polytechniky

Prezident ČR Miloš Zeman jmenoval ve čtvrtek 15. června na Pražském hradě rektorem Vysoké školy polytechnické Jihlava dosavadního prorektora Zdeňka Horáka. Funkční období nového rektora začne 24. července a potrvá do července 2026. Vedení jediné...

Základní školy v Jihlavě od září doplní prvňáčci z Ukrajiny. Školky děti odmítaly i kvůli chybějícímu očkování

Jihlavské základní školy mají za sebou zápisy pro děti z Ukrajiny. Do prvních tříd od září přibude 28 ukrajinských dětí. Z nich půjde 9 dětí do přípravných tříd a jeden předškolák dostal odklad a zůstane nadále ve školce.

Učitelé v Jihlavě mají novou pomůcku pro výuku uprchlíků. Bajky a pohádky v ukrajinštině vznikly za 65 dní

Jihlavští učitelé, kteří mají ve svých třídách také uprchlíky z Ukrajiny, mají ve výuce češtiny nového pomocníka. Jsou jím Bajky a pohádky z lesů a luk, jejich autorem je literát Pavel Bezděčka.

Do škol a školek na Vysočině nastoupilo zhruba 1300 dětí z Ukrajiny. Zapojují se do běžné výuky s českými žáky

Celkem 1143 dětí z Ukrajiny se aktuálně vzdělává na základních školách na Vysočině a 165 dětí navštěvuje některou z mateřských škol. Z toho 63 dětí je nyní zařazeno do předškolního vzdělávání.

Vysočina chce získat z ministerstva školství peníze na jazykové kurzy Ukrajinců

Kraj Vysočina chce z ministerstva školství získat na jazykové kurzy pro ukrajinské děti, které utekly před válkou, 265 tisíc korun. Kurzy budou pořádat jen čtyři střední školy. Podle hejtmana Vysočiny Vítězslava Schreka (ODS a STO) jsou podmínky...

Město půjčí jihlavské školce a škole, které měly peníze u Sberbank, celkem dva miliony korun

Ukončení činnosti Sberbank CZ by mohlo ovlivnit fungování jihlavské Základní školy Evžena Rošického a také Mateřské školy a Speciálně pedagogického centra Jihlava. Obě tyto organizace měly u zmíněné banky své peníze. Jihlavští zastupitelé se na...

Školky v Jihlavě se chystají na zápisy, volných je 450 míst. Děti z Ukrajiny mají termín začátkem června

Začátkem příštího týdne, konkrétně 9. a 10. května, se v Jihlavě uskuteční zápisy do mateřských škol. Ty aktuálně nabízí 450 volných míst. Přednost budou mít při zápisu předškoláci ze spádového obvodu.

K zápisům na jihlavské školy přišlo 614 budoucích prvňáčků. Největší zájem byl o Seifertku a ZŠ Havlíčkova

Uplynulý pátek a také sobota v Jihlavě patřily zápisům dětí do prvních tříd. Základní školy v krajském městě přivítaly celkem 614 budoucích prvňáčků.

Na Vysočině budou ve školách pomáhat studentky bohemistiky ze Zakarpatí. Hlavně ukrajinským žákům s adaptací

Do našeho kraje přijela šestice studentek Oddělení bohemistiky na univerzitě v Užhorodu. Zapojí se do výuky hned ve čtyřech školách Vysočiny. Budou pomáhat hlavně se začleněním ukrajinských dětí do škol a do výuky.

Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.