Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Vyšehradě dnes bude poslední rozloučení se Stanislavem Grossem

S bývalým premiérem a předsedou ČSSD Stanislavem Grossem se dnes na pražský Vyšehrad přijdou rozloučit mimo jiné premiér Bohuslav Sobotka, ministr zahraničí Lubomír Zaorálek a ministr vnitra Milan Chovanec. Gross zemřel po dlouhé nemoci 16. dubna ve věku 45 let. Prezident Miloš Zeman, v jehož vládě byl Gross ministrem vnitra, se obřadu nezúčastní.

„Já tam půjdu, protože Stanislav Gross byl předsedou sociální demokracie, byl dlouhé roky její viditelnou tváří, ministrem vnitra, předsedou vlády. A já si myslím, že je na místě takovým způsobem jeho památku uctít," řekl Sobotka.

Zájemci z řad veřejnosti mohou přijít vzdát poslední úctu zesnulému od 08:30 do 10:00 hodin. Obřad od 11:00 bude určen pro okruh rodiny a přátel.

Gross se v roce 2004 stal nejmladším českým premiérem. Do úřadu nastoupil ve svých 34 letech. V roce 2005 ale po aféře s nevyjasněným financováním svého bytu na pražském Barrandově z funkce odstoupil a stáhl se z politického života. Jedním z jeho posledních veřejných vystoupení byla účast v cyklu České televize Expremiéři, kde se voličům omluvil za to, že zklamal jejich důvěru. Podle médií trpěl neléčitelnou alymfatickou laterální sklerózou, při níž nemocní postupně ztrácejí buňky ovládající svalové pohyby.

Zdroj: ČTK

Štítky Stanislav Gross, Vyšehrad, ministr vnitra, Bohuslav Sobotka, ČSSD, Miloš Zeman, Lubomír Zaorálek, Milan Chovanec, Česká televize, Barrandov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vyšehradě dnes bude poslední rozloučení se Stanislavem Grossem | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.