Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Fotografka Drbny Denisa Albaniová bodovala v Czech Press Photo. Získala cenu ČTK

Nevídaný úspěch slaví redaktorka a fotografka Drbny Denisa Albaniová. Ta zvítězila v kategorii Cena ČTK v prestižní soutěži Czech Press Photo, která se uděluje za zpravodajskou fotografii, která má výjimečné novinářské kvality – aktuálnost, pohotovost a výstižnost. Vítězná série fotek s vojáky vznikla letos 21. září v rámci oslav 100 let libereckého chemického vojska.

Denisa Albaniová od malička kreslila, vždy se zaměřovala na realistické kresby a v patnácti letech si za první brigádu koupila první zrcadlovku. Dnes fotí už osm let.

„Jako asi každá holka se ráda vždycky podívám na kluky v uniformách a navíc to byla jedinečná událost. Vždyť další bude třeba až za sto let,“ shrnula Denisa Albaniová, které ocenění udělalo velkou radost. „Ocenění si jako fotografka určitě moc vážím, zvlášť vzhledem k tomu, že Czech Press Photo je nejvyšší českou novinářskou soutěží. Každoročně se do ní zapojí mnoho známých fotografů, kteří mají určitě daleko bohatší zkušenosti než já,“ dodala.

Cena ČTK se uděluje v rámci soutěže Czech Press Photo zpravodajské fotografii, která má výjimečné novinářské kvality – aktuálnost, pohotovost a výstižnost. Odměnou je honorovaná stáž v ČTK.

„Přiznám se, že úplně nevím, co od stáže můžu čekat. Ale myslím, že obecně patří fotografové ČTK k těm nejlepším reportážním fotografům v zemi, takže jako mladá holka určitě uvítám jakékoliv nové zkušenosti,“ uzavřela Albaniová.


Denisa Albaniová. Foto: Petr Zbranek

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky Czech Press Photo, Cena ČTK, Denisa Albaniová, fotograf, soutěž, Česká tisková kancelář, Drbna.cz

Fotografka Drbny Denisa Albaniová bodovala v Czech Press Photo. Získala cenu ČTK | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.