Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihlavané budou ve středu s radnicí diskutovat o problémech a rozvoji města

Jihlava opět po roce zažije Fórum Zdravého města. Diskuze o stavu a rozvoji města proběhne v Diodu ve středu 13. dubna od 16.30. Cílem setkání bude zjistit, které akce se občanům Jihlavy líbí a jaké problémy vnímají aktuálně jako nejpodstatnější.

Na veřejné debatě se loni sešlo v DIODu přes 100 účastníků. Primátor Rudolf Chloupek (ČSSD) nyní doufá, že účast bude minimálně stejně vysoká. Právě primátor Chloupek přiblíží přítomným občanům stav řešení problémů, které byly vytipovány v roce 2015. To diskuze o problémech města probíhala u osmi tematických stolů zaměřených na všechny oblasti rozvoje města. Letos to bude stejné. Jednotlivé skupiny určí dva největší problémy, následně se ze šestnácti vyberete deset nejpalčivějších.

Pokud máte i vy svůj názor, který by se mělo vedení města dozvědět, pak ho přijďte říci ve středu odpoledne do DIODu v jihlavské ulici Tyršova. Radnice zde chce spolu s občany hledat další možnosti zdravého života v Jihlavě.

Mimo problémy se bude hledat i deset nejlepších akcí v uplynulém roce a do pocitové mapy se bude zaznamenávat, kde se občané cítí dobře a bezpečně a kde naopak špatně či nebezpečně.

Pro návštěvníky bude opět připravena i tombola a drobné občerstvení. A letos je dle sdělení organizátorky Soni Krátké připravena i jedna novinka. V době diskuse mohou rodiče nechat své děti zadarmo cvičit s lektorkami v tělocvičně Sokol. Konkrétně je připraveno cvičení pro předškoláky a cvičení se švihadly.

Cílem Zdravých měst je podpora udržitelného rozvoje na místní úrovni s aktivním zapojením veřejnosti a zejména celková „dobrá správa věcí veřejných“. Laicky řečeno -  je cílem rozvíjet město jako příjemné a kvalitní místo pro život na základě dohody s obyvateli, vybudování „zdravého patriotismu“, kdy lidé svou komunitu a krajinu považují za svůj domov  a také o něj takto pečují.

Jihlava je „zdravým městem“ již od roku 2007.

Foto youtube.com

Štítky Jihlava, Rudolf Chloupek, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavané budou ve středu s radnicí diskutovat o problémech a rozvoji města | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.