Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nová multifunkční hala v Jihlavě: Porota hodnotila šest návrhů, výsledky budou v říjnu

Příští týden ve čtvrtek by jihlavští radní měli projednat výsledky architektonické soutěže na novou multifunkční halu v krajském městě. Její výsledky pak jihlavská radnice zveřejní zřejmě na začátku října, řekl architekt a městský radní David Beke (ODS), který má projekt nové multifunkční haly na starosti.

Horácký zimní stadion, na němž hraje domácí zápasy hokejový klub Dukla, byl slavnostně otevřen v závěru roku 1955. Sportoviště i klub patří městu. Záměr na stavbu multifunkční haly na jeho místě schválili jihlavští zastupitelé loni v prosinci. Jde o stavbu s předpokládanými náklady do 750 milionů korun. Architektonickou soutěž na ni radnice vyhlásila v dubnu.

Tu město plánuje postavit místo stávajícího Horáckého zimního stadionu, jehož zastřešení brzy skončí životnost. Porota v minulém týdnu hodnotila šest architektonických návrhů, oceněny byly tři.


Střechu jihlavského zimáku opět zkoumal statik. Měla by vydržet další tři roky, zní závěr

Střecha jihlavského zimního stadionu vydrží další tři roky. Tak zní nejnovější posudek od statika, který potvrdil, že se na stadionu může hrát až do sezony 2021/2022, kdy by měla být zahájena výstavba nové multifunkční haly. O ní rozhodlo...

 

Výsledky soutěže by měli radní projednat příští týden ve čtvrtek. „Poté budou vyrozuměni soutěžící a začne běžet patnáctidenní odvolací lhůta," uvedl David Beke. Následně začne jednání s vítězným uchazečem. „Smlouvu bychom chtěli uzavřít co nejdříve, aby bylo možné začít projektovat," řekl. Dodal, že stále platí to, že by stavba měla začít na podzim 2021.


Rozhodnuto! Na místě zimního stadionu vyroste nová multifunkční hala. Pro bylo dvacet zastupitelů

Zastupitelé Jihlavy schválili stavbu multifunkční haly na místě Horáckého zimního stadionu (HZS), který je ve špatném technickém stavu. Změnili tak postup nastavený bývalou samosprávou zaměřený na postupné opravy starého stadionu a stavbu nové...

 

Jak dále uvedl, zmíněná porota 12. září hodnotila bezmála 12 hodin. „Splnilo to moje očekávání v tom, že jsme dostali šest velmi odlišných názorů na řešení jednoho problému," řekl k předloženým návrhům. Další podrobnosti neuvedl.

Foto HC Dukla Jihlava | Zdroj ČTK

Štítky hala, hokej, Dukla, stavba, Jihlava, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová multifunkční hala v Jihlavě: Porota hodnotila šest návrhů, výsledky budou v říjnu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.