Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V prostorách Vysoké školy polytechnické se ve čtvrtek budou ochutnávat hmyzí lahůdky

Vysoká škola polytechnická Jihlava zve na ochutnávku hmyzích specialit. Akce „Hmyz na talíři – surovina třetího tisíciletí“ se bude konat v rámci Světového dne zdraví ve čtvrtek 7. dubna právě v prostorách jihlavské vysoké školy.

V tento den bude od 11 do 17 hodin pro veřejnost připravena ochutnávka hmyzích specialit v rámci Světového dne zdraví. Kromě přípravy i ochutnávky se návštěvníci dozvědí zajímavé informace o hmyzí kuchyni od cestovatele Davida Švejnohy. Budou si moci odnést i recepty.

Návštěvníci budou moci zhlédnout přípravu hmyzích specialit od začátku až do konce. Bude možné degustovat cvrčka na másle, velkého moučného červa na čili a česneku, grilovaného sarančete a pro odvážné i smaženého švába argentinského. Hmyz připraví cestovatel a spoluautor knihy Hmyz na talíři David Švejnoha. Zájemci se dozví, kde všude se hmyz konzumuje (a jaké druhy), uslyší o historii i současnosti entomofágie (pojídání hmyzu) ve světě.

Nejen, že hmyz je zdravý a obsahuje spousty bílkovin a dalších prospěšných látek pro tělo, ale hlavně výborně chutná!

Foto www.vspj.cz | Zdroj Vysoká škola polytechnická Jihlava

Štítky vysoká škola, Jihlava, hmyz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V prostorách Vysoké školy polytechnické se ve čtvrtek budou ochutnávat hmyzí lahůdky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.