Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Dobročinná akce ve Zborné letos pomohla nemocné Verunce. Z výtěžku jí maminka koupí sportovní vybavení

Zborná Volná – to je název dobročinné akce nejen pro rodiny s dětmi, která se koná každý rok ve Zborné. A nejinak tomu bylo i letos. Organizátoři každý rok věnují dobrovolné vstupné vybrané rodině, která potřebuje pomoci. Letos přispěli částkou 23 tisíc korun, a to Verunce z Dolní Cerekve na sportovní vybavení.

„Organizátoři nás oslovili s prosbou o pomoc při výběru rodiny, které by připadl výtěžek. Verunka se brzy stane klientkou naší služby Adapta, ta pečuje o osoby se sníženou soběstačností z důvodu chronického onemocnění nebo zdravotního postižení. Věděli jsme o tom, že se maminka Verunky sama stará o dvě zdravé dcery a o Verunku, což je vždy náročné, a proto jsme navrhli ji, bez toho, aniž by o tom rodina věděla, o to větší pak měli překvapení,“ vysvětluje Jana Nagyová, vedoucí služby Adapta.

Zdravotní potíže se sedmnáctileté Verunce začaly objevovat už po narození. Postupným růstem se stav zhoršoval. Dnes má diagnostikovanou hyperaktivitu se středně těžkou až těžkou mentální retardací, syndrom ADHD, autismus, k tomu ji trápí astma a alergie. Maminka ji potřebuje neustále zaměstnávat, nejlépe pohybovou aktivitou.

„Chtěli bychom moc poděkovat organizátorům akce, kteří každý rok vymyslí skvělý program. Pořádání musí být časově velmi náročné a oni si z toho nevezmou ani korunu, možná naopak i akci dotují, to chce opravdu klobouk dolů,“ obdivovala odhodlání ředitelka Oblastní charity Jihlava Hana Fexová.

Letošní rok mohli diváci na pódiu kousek od sjezdovky Šacberk vidět Václava upíra Krejčího, skupiny Vigo a China blue.

Foto Oblastní charita Jihlava

Štítky Zborná Volná, výtěžek, pomoc, Adapta, Oblastní charita Jihlava, rodina, Dolní Cerekev, sportovní vybavení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobročinná akce ve Zborné letos pomohla nemocné Verunce. Z výtěžku jí maminka koupí sportovní vybavení | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.