Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Více než dvě třetiny Čechů jsou spokojeny se životem

Se svým životem bylo letos v červnu spokojeno 68 procent Čechů. Naopak nespokojený byl každý desátý. Zjistil to průzkum, jehož výsledky zveřejnilo Centrum pro výzkum veřejného mínění (CVVM). Oproti květnu se výsledky změnily jen minimálně. Ani v meziročním srovnání nedošlo k významnějšímu posuvu.

Velmi spokojeno se svým životem bylo letos v červnu 16 procent lidí. Spíše spokojeno bylo 52 procent respondentů. Výraznou nespokojenost se životem vyjádřilo jedno procento dotázaných a dalších devět procent bylo spíše nespokojeno. Zbylých 22 procent respondentů nebylo ani spokojeno, ani nespokojeno.

Z výsledků průzkumu vyplývá, že spokojenost se u lidí zvyšuje spolu se stupněm nejvyššího dokončeného vzdělání a zlepšujícím se hodnocením životní úrovně vlastní domácnosti. "Spokojenost se životem se naopak snižuje spolu s rostoucím věkem," uvedli sociologové.

Z dlouhodobého pohledu měla spokojenost se životem od roku 2013 většinou vzestupnou tendenci. V roce 2017 se nárůst zastavil a opět se začal mírně zvyšovat od loňského června. Výsledek letošního průzkumu se tak výrazněji neliší ani oproti loňskému červnu, ani ve srovnání s výzkumem z letošního května.

Průzkum CVVM se konal od 8. do 17. června. Na dotazy sociologů odpovídalo 1024 lidí ve věku od 15 let.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky společnost, spokojenost, život, Centrum pro výzkum veřejného mínění, průzkum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Více než dvě třetiny Čechů jsou spokojeny se životem | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.