Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jste Červenka nebo Červenková? Pak můžete do jihlavské zoo tuto neděli zcela zdarma

Dnes se slaví Mezinárodní den ptactva. Oslavit ho nezapomene ani jihlavská zoologická zahrada, která si na tuto neděli pro své návštěvníky opět připravila Den Ptactva. Od 10 do 15 hodin je nachystán bohatý doprovodný program.

Návštěvníci se mohou těšit na komentované krmení papoušků, a to ve 12 hodin, ve 13 hodin jeřábů a ve 14 hodin přijdou na řadu pelikáni.

První letošní ukázky výcviku dravců a sov jsou nachystány v 11 a 15 hodin, ovšem pouze za příznivého počasí.

Ve spolupráci se ZŠ Třešť bude probíhat v centru PodpoVRCH výtvarná dílna nazvaná „Ptačí aktivity“, u vstupního areálu do zahrady bude mít Český svaz ochránců přírody Jihlava stánek o zajímavostech z ptačí říše.

„Tak jako každý rok budou mít návštěvníci s ptačím příjmením v tento den 50% slevu na vstupném do zoo (dospělí zaplatí 50 korun, děti 30 korun). Navíc se nositelé ptačího příjmení mohou zúčastnit losování o ceny. První cenou je vyhlídkový let, který věnovala firma Air Jihlava – service s. r. o. Losování proběhne v 15 hodin před letovými ukázkami dravců a sov,“ nalákal Martin Maláč, mluvčí jihlavské zoo.

 Ptákem roku 2016 je červenka obecná, a tak všichni návštěvníci s tímto příjmením budou moci navštívit jihlavskou zoologickou zahradu v neděli zcela zdarma.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky Jihlava, Český svaz ochránců přírody, Třešť, zoologická zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jste Červenka nebo Červenková? Pak můžete do jihlavské zoo tuto neděli zcela zdarma | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.