Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Neváhali a okamžitou pomocí zachránili život muži, který se chtěl oběsit. Dnes byli oceněni skleněnou plaketou

Krajský policejní ředitel Miloš Trojánek dnes ocenil trojici statečných policistů - podpraporčíka Miloslava Hladíka, nadstrážmistra Pavla Vlčka a strážmistra Dominika Leška. Všichni tři pracují v na oddělení v Humpolci a za to, že zachránili život mladému muži, dostali skleněnou plaketu.

Vše se odehrálo v jednom z humpoleckých bytů v sobotu 3. srpna. Kolem půl druhé odpoledne volala na linku tísňového volání 158 silně rozrušená žena, která uvedla, že našla v bytě v Humpolci svého přítele, který spáchal sebevraždu oběšením.

„Operační důstojník na místo ihned vyslal nejbližší policejní hlídku. Na místo vyrazila zmíněná tříčlenná hlídka policistů z humpoleckého obvodního oddělení. Po příjezdu na místo policisté muže našli uvnitř v malé místnosti bytu. Muž měl kolem krku stahovací řetězový obojek uvázaný k polici a na první pohled nejevil známky života. Policisté okamžitě muže nadzvedli, aby sevření kolem krku uvolnili, povolili karabinu obojku a muže přenesli do vedlejší prostornější místnosti. Zde neprodleně začali s oživovacími pokusy a zahájili nepřímou srdeční masáž,“ popisuje dramatické okamžiky Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Čtyřiadvacetiletý Miloslav Hladík slouží u Policie České republiky od května roku 2016. Stejně starý Pavel Vlček nastoupil do služebního poměru v roce 2017 a sedmadvacetiletý Dominik Leško je policejním nováčkem – do služebního poměru nastoupil letos v červnu a čeká ho nyní základní odborná příprava. Všichni tři policisté jsou v současné době služebně zařazeni na obvodním oddělení Humpolec.

Muž zpočátku vůbec nereagoval a byl stále bezvládný. Po několika minutách, kdy policisté nadále intenzivně bojovali o mužův život, však začal pomalu samovolně dýchat. Následně se na místo dostavila přivolaná lékařská pomoc, která si muže převzala k dalšímu ošetření a transportovala ho do nemocnice. „První pomoc, kterou policisté muži poskytli, byla pro záchranu jeho života rozhodující. Policisté tak svým činem dali muži druhou šanci,“ doplnila k záchranné akci v Humpolci Čírtková.

Profesionální jednání a především duchapřítomnost obou policistů při záchraně mužova života vysoce vyzdvihl krajský policejní ředitel, který uvedl, že se policisté dokázali v daný okamžik správně rozhodnout a především neváhali pomoci. „Muž díky vám třem dostal druhou šanci. Podobné činy našich policistů dělají dobré jméno nejen vysočinskému krajskému ředitelství, ale celému policejnímu sboru, a já jsem rád, že vám mohu dnes osobně poděkovat,“ doplnil Miloš Trojánek.

Foto Policie ČR

Štítky záchrana, oběšení, pomoc, policie, ocenění, Humpolec, Pavel Vlček, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neváhali a okamžitou pomocí zachránili život muži, který se chtěl oběsit. Dnes byli oceněni skleněnou plaketou | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.