Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Máte v pořádku znaménka? Cholesterol? Umíte si mýt ruce? Nejen to zjistíte na Dni zdraví

Nemocnice v Jihlavě pro veřejnost na čtvrtek 7. dubna chystá Den zdraví. Akce si klade hlavně preventivní cíle. Lidem zde bude změřen tlak, cholesterol, naučí se správně mýt ruce nebo jim lékaři vyšetří znaménka. Ženy mohou bez objednání na mamograf.

„Touto akcí chceme upozornit na důležitost prevence a odpovědnost každého z nás za své zdraví. Chodit k lékaři na preventivní prohlídky rozhodně není zbytečné a to by si lidé měli uvědomit,“ říká náměstkyně ošetřovatelské péče jihlavské nemocnice Jarmila Cmuntová s tím, že lidé procházející kolem stánků Dne zdraví pro veřejnost by se na pár minut mohli zastavit a zkontrolovat svůj stav.

V modré chodbě, spojující interní a diagnostický pavilon nemocnice, budou připraveni zdravotničtí pracovníci. Kuřákům se bude měřit oxid uhličitý v plicích a nabídnuta jim bude pomoc Poradny pro odvykání kouření. Epidemiologická sestra ukáže, jak si správně umýt a vydezinfikovat ruce a vysvětlí, proč je správné mytí rukou důležité. 

Návštěvníci Dne zdraví si také budou moci nechat změřit hodnotu glykémie. Na místě budou dále nutriční terapeuti, ti lidem poradí ohledně výživy, zástupci Státního zdravotního ústavu určí zájemcům výši cholesterolu a řeknou více o prevenci rakoviny prsu a prostaty.

Oblek simulující stáří 

Od 9 do 12 hodin zájemcům na kožním oddělení vyšetří znaménka, konkrétně na ambulanci oddělení. Ženy také mohou využít mamograf, na něj nebudou potřebovat žádanku. Všechny úkony budou zdarma.

Také tento rok se bude ve velké zasedací místnost konat také cyklus přednášek pro veřejnost, tentokrát například na téma diabetes. Na místě budou také zástupci Kraje Vysočina a Města Jihlavy informovat o programech.

„I na letošním Dni zdraví bude prezentace firmy Mölnlycke o hojení chronických rad a dekubitů v domácím prostředí a zástupci firmy Nutricia poradí s výživou ležících pacientů. Zástupce firmy Vitapur předvedou, jak vybrat správné pomůcky ulehčující polohování těchto nemocných," zve Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice. 

K dispozici bude na místě také oblek simulující stáří.

Den zdraví po veřejnost se v jihlavské nemocnici koná ve čtvrtek 7. dubna od 9 do 15 hodin v přízemí nemocnice, v modré chodbě spojující interní pavilon nemocnice s diagnostickým.

Veškerá nabízená vyšetření budou pro návštěvníky zdarma.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky zdraví, Lékárenský komplex Jihlava, nemocnice, Nutricia, Státní zdravotní ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máte v pořádku znaménka? Cholesterol? Umíte si mýt ruce? Nejen to zjistíte na Dni zdraví | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.