Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Stravování v jihlavské nemocnici projde rozsáhlou modernizací. Potrvá dva roky a bude stát 100 milionů

Kraj Vysočina chce do podzimu zajistit dodavatele náročné opravy stravovacího provozu Nemocnice Jihlava. Práce by podle náměstka hejtmana Martina Kukly mohly začít ještě letos a potrvají dva roky. Budou logisticky náročně, protože kuchyně musí bez přerušení vařit dál pro pacienty, zaměstnance i další odběratele. Kuchyně funguje od roku 1994 bez větší modernizace.

Podle dřívějšího vyjádření hejtmana Jiřího Běhounka přesahují odhadované náklady modernizace 100 milionů korun. Kuchyně denně připravuje asi 900 porcí. V Jihlavě podle něj nebylo zařízení, ve kterém by bylo možné jídlo v takovém objemu připravit, proto bude nemocnice jídelnu rekonstruovat za provozu. Práce budou rozděleny do osmi etap.

Podle Kukly bude nejnáročnější čtvrtá etapa, která se bude týkat samotné varny kuchyně. Po celou dobu budou práce pod dozorem hygieniků a hasičů. Příprava jídla se soustředí v prvním nadzemním podlaží, jídelna v patře bude mít větší kapacitu, šatny personálu se přesunou do suterénu.

Součástí modernizace je kompletní výměna technologie gastro provozu. Stavbaři také vymění okna a dveře, objekt zateplí, vymění střešní krytinu a dostaví druhé patro, řekl provozně-technický náměstek ředitele Nemocnice Jihlava Alexander Filip. Nový provoz bude vařit i pro budoucí domov pro seniory.

Rekonstrukci bude Kraj Vysočina hradit ze svého rozpočtu. Součástí zakázky je také rekonstrukce trafostanice, neboť nová jídelna musí být připojena na novou přípojku nízkého napětí s kapacitou i pro domov pro seniory.

 

Foto Dalibor Mašek | Zdroj ČTK

Štítky nemocnice, Jihlava, stravování, rekonstrukce, Lékárenský komplex Jihlava, Kraj Vysočina, Martin Kukla, jídelna, Jiří Běhounek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stravování v jihlavské nemocnici projde rozsáhlou modernizací. Potrvá dva roky a bude stát 100 milionů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.