Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Od 1. dubna se na jihlavském náměstí opět otevře tržnice. Prodávat se bude až do listopadu

Lidé v Jihlavě budou moci od pátku 1. dubna na Masarykově náměstí opět nakupovat na tržnici. Prodejní místa na náměstí jsou v podobě pultů, celkem jich bude čtrnáct. Trhovci zde budou moci prodávat zemědělské produkty, květiny, potraviny, řemeslné a rukodělné výrobky.

Zájem trhovců o prodejní místa bude určitě jako každý rok úzce souviset s aktuálním počasím. Lidé na tržnici seženou hlavně sezonní ovoce, zeleninu a sazenice. „Tento prodej převažuje zvláště v jarním období. Například v minulém roce trhovci již zkraje jara od rána prodávali sazenice salátu, paprik, okurek a dalších produktů. Pevně věříme, že tento trend bude pokračovat i letos,“ řekl Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy.

Zázemí tržnice tvoří určený prostor, který nebude oplocen a v noci se nedá zamknout. Prodejcům je k dispozici mobilní umývárna, využít ji mohou i nakupující, pokud si budou chtít zakoupené zboží rovnou umýt. Tržiště bude vybaveno také kontrolní váhou pro převážení nákupu.

Prodejci se nemusejí bát nepříznivého počasí, před sluncem, deštěm nebo větrem je ochrání altány nad pulty, které pokryjí vždy dva stoly naráz.

Nakoupit na tržnici budou mít lidé v Jihlavě možnost poprvé v pátek 1. dubna, provoz tržnice pak bude ukončen 4. listopadu. Stánky budou  otevřeny každý všední den od 6 do 17 hodin, v sobotu záleží na zájmu trhovců, případná otevírací doba bude o sobotách od 6 do 12 hodin. V neděli bude tržnice uzavřena.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Jihlava, Martin Málek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od 1. dubna se na jihlavském náměstí opět otevře tržnice. Prodávat se bude až do listopadu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.