Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Práci nám zlepšují nové technologie i benefity, říká vedoucí třídicího centra GLS

PR článek

Balíky z jihlavského třídicího centra přepravní společnosti GLS míří do celé Evropy. Na jejich cestu k adresátům je odtud posílá tým sehraných kolegů, v jehož čele stojí Šárka Vratišovská. Mnozí z třídičů a skeneristů s ní pracují více než 10 let, během kterých vede celé překladiště. Hlavními důvody jsou podle ní nadstandardní firemní benefity i práce s nejmodernějšími technologiemi.

Jak dlouho pracujete pro GLS? Co je náplní vaší práce?
Pro GLS pracuji už více než 10 let. Náplní mojí práce je řízení provozu centrálního překladiště balíků v Jihlavě tak, abychom zajistili, že se zásilky dostanou ke svým příjemcům v České republice a celé Evropě včas. Celá překládka a třídění musí proběhnout v určeném časovém okně, a to bez ohledu na sezónní výkyvy nebo dopravní problémy na dálnici.

Kolik máte v týmu pracovníků?
V současné době je to 36 zaměstnanců GLS a zhruba 50 agenturních pracovníků, jejichž počet se v předvánoční sezoně dále navyšuje. Tento poměr bychom rádi změnili ve prospěch kmenových zaměstnanců GLS.

Jak vypadá běžná pracovní směna na třídicím centru?
Celé třídicí centrum je vybaveno moderní dopravníkovou technologií, která minimalizuje nutnost manipulovat s balíky ručně. Dlouhé teleskopické dopravníky se vysouvají z haly až na konec kontejneru nebo návěsu, kde se balíky kladou na pás. Po něm pak projedou celou halu až na gravitační nakládkové teleskopy, ze kterých jsou ukládány do kontejnerů směřujících denně do všech 23 českých dep a dalších 6 mezinárodních uzlů GLS v sousedních zemích. Zaměstnanci na třídicím centru, neboli HUBu, obstarávají vykládku, skenování, třídění a nakládání balíků do kontejnerů. Každý zaměstnanec má na starosti svůj úsek, za který po celou směnu zodpovídá. Zaměstnanci mají samozřejmě také přestávky na oddych a svačinu. Válečková dráha se rozjíždí v 18 hodin, konec směny zpravidla bývá kolem druhé hodiny ranní.

Co považujete za největší výhodu práce na třídicím centru?
Za výhodu považuji volné víkendy a svátky. Ti, kteří nejsou velcí spáči, ocení i dostatek volného času přes den. Toto rozvržení pracovního a osobního času často oceňují zaměstnanci-rodiče, kteří tak snáze zabezpečí hlídání svých dětí přes den.

Co dalšího vaši kolegové ještě oceňují?
To, že jsme opravdu dobrý tým. Mnoho z nás zde pracuje již více než 10 let a nováčci se zde určitě neztratí. Jako tým se setkáváme při různých akcích i ve volném čase, ať už se jedná o celostátní setkání s depy GLS nebo tradiční večírek HUBu. Z finančních benefitů je to určitě systém měsíčních bonusů, čtvrtletní prémie, nebo třináctý plat. Rovněž stravenky v hodnotě 120 Kč nejsou v mnoha firmách obvyklé. Pro nové kolegy máme navíc nachystaný náborový příspěvek 15 tisíc Kč a vždy uzavíráme smlouvu na dobu neurčitou.

Jaké máte požadavky na pracovníky třídicího centra?
Potřebná je určitě fyzická zdatnost, třídicím centrem totiž mohou procházet balíky o maximální hmotnosti až 40 kg. Nutností je také dobrý zrak. Pro pozici skeneristy je důležitá základní znalost práce s počítačem a obecný zeměpisný přehled. Pro všechny pozice je společná především chuť pracovat pečlivě a spolehlivě.

Jak moc je pro práci při třídění balíků důležitá fyzická zdatnost?
Ano, je důležitá. Průměrná váha balíku je sice pouhých 6 kg, ale za celou směnu jich rukama projde opravdu dost.

Je tato práce vhodná i pro ženy?
V současné době na HUBu pracují 4 ženy, a to na pozici skenování balíků a třídění malých a křehkých zásilek. Počet pracovních míst pro ženy je u nás ale omezen z důvodu limitu váhy při zvedání břemen.

Štítky GLS, rozhovor, General Logistics Systems, Evropa, kontejner, Česko, Jihlava

Práci nám zlepšují nové technologie i benefity, říká vedoucí třídicího centra GLS | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.