Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pacienti nemocnice mohou odpočívat nebo hrát karty v novém altánu. Vyrobili ho studenti

Pro pacienty jihlavské nemocnice je nachystaná nová odpočinková zóna. Dřevěné lavice vyrobili studenti v rámci školní výuky a ruku k dílu přidali i řemeslníci z řad zaměstnanců nemocnice. V altánu mohou trávit čas pacienti i jejich návštěvy.

Zázemí altánu vznikalo v dílnách Střední školy stavební v Jihlavě. Studenti ho vyráběli v rámci výuky, materiál věnovaly soukromé firmy. S „tělem“ altánu pomáhali zaměstnanci nemocnice. „Moc děkujeme všem, kteří se na stavbě zázemí podíleli. Pro pacienty je důležité, že mají právě v těchto teplých dnech možnost vyjít ven z nemocnice na malou procházku a strávit čas se svými blízkými v příjemném prostředí,“ říká koordinátorka dobrovolníků jihlavské nemocnice Petra Humlerová.

Zmíněný dřevěný altán nemocnice pořídila především pro potřeby pacientů geriatrického oddělení, kteří to mají nejblíže. V dopoledních hodinách se pod altán přesouvá pracovní činnost z OGNP klubu. Pacienti tam hrají karty, nebo třeba navlékají korálky. Občas odtud zazní i muzika, když na místě zahraje muzikant na harmoniku.

„Na prázdniny máme slíbené na čerstvém vzduchu i kytary,“ doplňuje Petra Humlerová s tím, že důležité je také prostředí, kde tráví pacienti čas.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky altán, odpočinek, relax, nemocnice, pacient, návštěvy, Lékárenský komplex Jihlava, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacienti nemocnice mohou odpočívat nebo hrát karty v novém altánu. Vyrobili ho studenti | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.