Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

JVAK nabídl městu smír, o ukončení sporu rozhodne soud na konci července

Městu Jihlava byl po více než tříletém sporu o nezaplacené faktury nabídnut ze strany městské společnosti Jihlavské vodovody a kanalizace a.s. (JVAK) nabídnut smír. Společnost se tak připravuje na situaci po vyvrcholení sporu města se Svazem vodovodů a kanalizací.

Spor s JVAKem o nezaplacené faktury ve výši 1,6 milionu korun vede město Jihlava vede již od konce roku 2015. Aby mohla společnost po vyvrcholení sporu města se Svazem vodovodů a kanalizací o řízení vodohospodářského majetku nerušeně převzít jeho provozování, nabídla městu smír. Související trestní stíhání na ředitele společnosti Jiřího Benáčka a teď už bývalého náměstka primátorky Jaromíra Kalinu však Policie ČR odložila.

„Je to dalším krokem k tomu, kdy se snažíme napravit to, co tu v minulých letech vzniklo a co nepovažujeme za normální. Město potřebuje kvalitní vodohospodářskou společnost s jasnou strukturou řízení, bez soudních sporů a jiných anomálií, které narušují její efektivní fungování,“ uvedl náměstek pro oblast správy realit Petr Laštovička.

Rada města Jihlavy proto vzala možnost smíru na vědomí. Soudní stání, které by mělo o smíru rozhodnout, se bude konat na konci července. O výsledku tohoto stání bude dále hlasovat Zastupitelstvo města Jihlavy, a to v září.

Společně se smírem se rozhodl rezignovat na funkci předsedy představenstva společnosti JVAK náměstek primátorky Petr Laštovička. Na jeho místo nastoupí Jiří Šlejtr, který současně působí například v představenstvu obecně prospěšné společnosti DS Stříbrné terasy.

„Svoji rezignaci jsme představenstvu JVAK sdělil o týden dříve, než vzala rada města na vědomí nabídnutý smír. Rezignaci členové přijali a společně jmenují nového předsedu,“ doplnil Petr Laštovička.

Foto jihlava.cz | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky JVAK, Jihlava, spor, Jihlavské vodovody a kanalizace a.s., Jaromír Kalina, Policie České republiky

JVAK nabídl městu smír, o ukončení sporu rozhodne soud na konci července | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.