Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V neděli nás opět zasáhnou vedra. Rtuť teploměru může vyšplhat až ke 37 stupňům

Českou republiku v neděli opět zasáhnou velká vedra. Odpolední teploty vystoupají až na 35 stupňů Celsia, v Čechách může být místy i 37 stupňů. Výstraha platí v celé zemi od nedělního poledne. Teplo bude i v pondělí.

„Tlaková výše ustoupí ze střední Evropy k jihovýchodu. Po její zadní straně k nám bude proudit v neděli a zpočátku i pondělí velmi teplý vzduch od jihu až jihozápadu," uvedli meteorologové. V Praze, ve středních a jižních Čechách, v Plzeňském, Karlovarském a Ústeckém kraji a v částech Libereckého, Královéhradeckého a Pardubického kraje je výstraha dokonce s vysokým stupněm nebezpečí.

Pozor na děti a zvířata v autě! 

Vedro může znamenat velmi vysokou zátěž na lidský organismus, hrozí nebezpečí přehřátí a dehydratace. Lidé by měli dodržovat pitný režim a více pít zejména neslazené nealkoholické nápoje. Je vhodné také omezit tělesnou zátěž, odpoledne nepobývat na přímém slunci a nenechávat děti a zvířata v zaparkovaných autech.

Meteorologové varují, že vlivem velkého tepla mohou být poškozeny například koleje, což může způsobit problémy v dopravě.

Velká vedra zasáhla Česko už v týdnu, středa byla zatím nejteplejším dnem roku. Padl také nový rekord pro měsíc červen, když v Doksanech na Litoměřicku naměřili 38,9 stupně Celsia. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky meteorologové, počasí, léto, horko, teplota, Česko, Praha, střední Evropa, Jihočeský kraj, Karlovarský kraj, Ústecký kraj, Liberecký kraj, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V neděli nás opět zasáhnou vedra. Rtuť teploměru může vyšplhat až ke 37 stupňům | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.