Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Charitativní Běh pro Bárku: Na domácí hospic půjde více než 55 tisíc korun

Během uplynulého víkendu se konal již druhý ročník charitativního Běhu pro Bárku. Výtěžek z něj podpoří provoz domácího hospice v Jihlavě. V tomto roce to bude částka vyšší než 55 tisíc korun.

 „Podpora veřejnosti mě velmi dojala. Když paní primátorka běh odstartovala a na trať se vydalo téměř 170 lidí, uronila jsem slzu,“ svěřila se vedoucí služby při Oblastní charitě Jihlava Jana Sochorová.

„Chtěli bychom poděkovat všem, kteří přišli a běželi pro dobrou věc, ale i těm, kteří nám pomohli s organizací, byla tu řada dobrovolníků, bez nich by to nešlo. Děkujeme všem, kteří nás podporují v naší práci, hřeje nás to u srdce, když přijdou těžší dny,“ dodala s úsměvem Jana Sochorová.

Mezi běžci se objevila také řada známých osobností. V jejich čele stáli herci Horáckého divadla, ti na pódiu vydražili svá originální trička, která si nechali vytvořit speciálně pro tuto příležitost.

„Na start se postavil i ředitel Nemocnice Jihlava nebo kandidátka do Evropského parlamentu Eva Decroix. V prostoru Parkánu U Brány Matky Boží mohli běžci zahlédnout Markétu Procházkovou, rodačku z Jihlavy a muzikálovou zpěvačku nejen Hudebního divadla Karlín. Svou podporu domácímu hospici Bárka vyjádřil prostřednictvím videa i judista Lukáš Krpálek,“ popsala Barbora Živná, mluvčí jihlavské Charity.

Než se běžci vydali na trasu, rozcvičili se pod taktovkou Laďky Třetinové z Fit Studia Luka nad Jihlavou. První výstřel odstartoval dětský běh na jeden kilometr. Všichni účastníci dostali krásné perníkové medaile. Druhý výstřel znamenal start pro 170 běžců, kteří startovným podpořili domácí hospicovou péči v Jihlavě. To je o 70 lidí více než v loňském roce. Také se letos podařilo vybrat o téměř 20 tisíc korun více, a to i díky daru Vysočinské nemocnice s. r. o.

„Všechny peníze budou použity na provoz domácího hospice v Jihlavě, jehož cílem je prostřednictvím zdravotní, sociální, psychologické a duchovní podpory umožnit těžce a nevyléčitelně nemocným prožít poslední období svého života doma, v kruhu svých blízkých a podpořit jejich blízké v tomto náročném období,“ upřesnila na závěr Živná.

Foto Oblastní charita Jihlava

Štítky Běh pro |Bárku, charita, hospic, péče, Jihlava, Evropský parlament, Lékárenský komplex Jihlava, Hudební divadlo Karlín, Lukáš Krpálek, Eva Decroix, Markéta Procházková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Charitativní Běh pro Bárku: Na domácí hospic půjde více než 55 tisíc korun | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.