Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Blokové čistění v Jihlavě v číslech: 304 řidičů si zapomnělo přeparkovat, měli to za dva tisíce

Více než 200 kilometrů silnic a 155 kilometrů chodníků vyčistili pracovníci Služeb města Jihlavy (SMJ) během jarního blokového čistění. Našlo se také poměrně dost hříšníků, kteří si zapomněli přeparkovat svoje auto. Ty neminula dvoutisícová pokuta.

Území Jihlavy s jejími příměstskými částmi bylo rozděleno do 7 úseků. Jarní blokové čištění místních komunikací trvalo 8 týdnů.

Dvacet zaměstnanců SMJ pracovalo na jednotlivých úsecích. „Úklid probíhal na základě schváleného plánu blokového čištění místních komunikací. Na jarní úklid bylo nasazeno 13 kusů techniky. Jednalo se o 2 velké zametací stroje, 1 chodníkový zametací stroj, 2 kropicí vozidla, 3 vozidla na odvoz shrabků, 1 vozidlo na čištění kanalizačních vpustí, 2 vozidla na odvoz uličních smetků a 2 vozidla na rozvoz přenosných dopravních značek,“ vyčíslil Martin Málek, mluvčí SMJ.

Blokové čištění bylo zahájeno 25. března úsekem 7 na komunikacích Helenínská, Průmyslová a Pávovská. Další den se pokračovalo na tomto úseku v Červeném Kříži a Antonínově Dole. Předběžný úklid samostatných chodníků na sídlištích a v pěších zónách byl již zahájen v termínu před zahájením samotného blokového čištění.

PSALI JSME: Pokračuje jarní úklid, blokové čištění v příštím týdnu proběhne na Březinkách a v centru města

„Na ruční čištění jsme přibrali třicet brigádníků, kteří zajišťovali škrábání a dočišťování chodníků i parkovišť. Splachování chodníků bylo prováděno individuálně. Zároveň SMJ při úklidu chodníků a vozovek provedly čištění tři a půl tisíce dešťových vpustí,“ pokračuje Málek.

I v tomto roce se na čištění musela podílet také městská policie. Ta kontrolovala respektování dopravního značení. „Nedodržování a porušování dopravního značení bylo pokutováno a také bylo využito služby k odtahu. Při letošním úklidu bylo odtaženo 304 vozidel, jejichž majitelé nerespektovali dopravní značení. Jedná se o rekordní číslo za dobu provádění jarního blokového čištění silnic a chodníků. Jednosměrné odtažení vozidla přišlo majitele na dva tisíce korun,“ sdělil k hříšníkům Málek.

Jarní úklid skončil v pátek 31. května. Čištění v krajském městě vyšlo na 5 486 983 korun bez DPH.

Foto Služby města Jihlavy / Facebook

Štítky úklid, čištění, jaro, SMJ, Jihlava, chodník, dopravní značka, Martin Málek, Červený kříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blokové čistění v Jihlavě v číslech: 304 řidičů si zapomnělo přeparkovat, měli to za dva tisíce | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.