Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Druhé nejstarší obyvatelce Jihlavy je104 let. Její recept na zdraví? Panák slivovice

Úctyhodných 104 let slaví právě dnes druhá nejstarší obyvatelka krajského města. Anděla Hosová přijala gratulace od jihlavské primátorky Karolíny Koubové. Oslavenkyně bydlí od svých 90 let u svého syna a jeho rodiny.

Jihlavská primátorka oslavenkyni, která je po nedávném úrazu upoutána na lůžko, předala kytici, dárkový koš a pamětní list.

Anděla Hosová je druhou nejstarší žijící obyvatelkou města. Nejstarší je paní Helena Kyralová, která 104. narozeniny oslavila loni v listopadu.

Rodačka z Pavlova celý život manuálně pracovala v zemědělství a starala se o rodinu a hospodářství. Pracovala také jako dobrovolnice Červeného kříže, ráda cestovala a četla.

„Paní Hosová vychovala syna a dceru a má devět vnoučat a od dcery jednoho z vnuků dvě prapravnoučata. A jaký má recept na zdraví? Ráno si dávala šťopičku slivovice,“ doplnila za jihlavskou radnici Aneta Hrdličková.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky oslavenkyně, Anděla Hosová, jubileum, gratulace, Jihlava, Karolína Koubová, zdraví, slivovice, Červený kříž, recept, Pavlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhé nejstarší obyvatelce Jihlavy je104 let. Její recept na zdraví? Panák slivovice | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.