Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Město Jihlava se připojí k Hodině Země. V sobotu večer nebudou nasvíceny památky

Jihlava se letos připojí k akci Hodina Země 2016. Celosvětová událost na podporu životního prostředí a klimatu se odehraje v sobotu 19. března 2016 od 20:30 do 21:30 hodin.

Zapojení se k Hodině Země 2016 spočívá ve zhasnutí například veřejného osvětlení, nasvícení památek nebo jiné světelné zdroje v majetku obce. „V Jihlavě bude na hodinu vypnuto osvětlení Brány Matky Boží a kostela sv. Ignáce z Loyoly. Hlásíme se tím k myšlence ochrany životního prostředí a šetrného nakládání s přírodními zdroji,“ uvádí za radnici náměstek primátora Jaroslav Vymazal.

V České republice se k akci loni připojilo na 150 měst, obcí, památek a dalších subjektů, například Velké náměstí v Hradci Králové, osvětlení chrámu sv. Barbory v Kutné Hoře nebo sportovní stadiony v Ústí nad Labem. Symbolickým gestem obce dávají najevo, že jim není lhostejná ochrana životního prostředí a zejména klimatu.

Právě ochrana klimatu a snižování spotřeby energií bude tématem dalších let, díky nové dohodě podepsané v závěru loňského roku v Paříži. S tím se pojí i efektivní využívání energie či rozvoj obnovitelných zdrojů a decentralizované energetiky v obcích České republiky.

Štítky Jihlava, Hodina Země, podnebí, Česko, Jaroslav Vymazal, Hradec Králové, Velké náměstí, Kutná Hora, Paříž, Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Jihlava se připojí k Hodině Země. V sobotu večer nebudou nasvíceny památky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.