Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sucho a kůrovec. Témata, o kterých se bude v úterý mluvit v Jihlavě

Sucho a kůrovec. Tou jsou zřejmě dva největší a nejdiskutovanější problémy posledních měsíců. V jihlavském Dělnickém domě se zítra, tedy 4. června, uskuteční diskuze v rámci celostátního projektu Univerzity Karlovy Česko! A jak dál. Hlavním tématem jihlavského setkání bude aktuální stav sucha v České republice, jaké škody způsobuje a co proti němu dělat.

„Sucho je v současné době největším problémem, a to po celé republice. Nevyřeší ho rozhodnutí samospráv ani nařízení obecních úřadů, pomoci může kromě trvalých dešťů pouze zodpovědné zacházení s vodou. Jsem ráda, že mají i Jihlavané příležitost slyšet od odborníků, jak na tom vlastně jsme a co proti tomu lze dělat,“ uvedla primátorka města Karolína Koubová.

Veřejnost se může zapojit do diskuze s rektorem Univerzity Karlovy Tomášem Zimou, ministrem životního prostředí Richardem Brabcem, generálním ředitelem Povodí Vltavy Petrem Kubalou nebo Bohumírem Jánským z Katedry fyzické geografie a geoekologie Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy.

„Ze zástupců vedení města Jihlavy se kromě primátorky zúčastní také náměstci Petr Laštovička, Jaromír Kalina a Vít Zeman, chybět nebude ani uvolněný radní Daniel Škarka,“ doplnila ještě Aneta Hrdličková, mluvčí jihlavské radnice.

Setkání v Dělnickém domě začne v 17:30.

Foto Drbna

Štítky sucho, kůrovec, setkání, veřejnost, Univerzita Karlova, Jihlava, Česko, Karolína Koubová, Tomáš Zima, Richard Brabec, Povodí Vltavy (státní podnik), Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy, Jaromír Kalina, kůrovci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sucho a kůrovec. Témata, o kterých se bude v úterý mluvit v Jihlavě | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.