Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Známý pejsek Scoty musel na operaci s tlapkou. Částečně na ni přispěla Tříkrálová sbírka

Pejska Scotyho a Petru Humlerovou asi není třeba moc dlouho představovat. Tuto dvojici můžete znát díky jejich dobrovolnické činnosti, konkrétně canisterapii. Scoty se v polovině letošního března během pomoci potřebným zranil a musel podstoupit operaci. Náklady na ni částečně pokryl třeba i výtěžek z Tříkrálové sbírky.

Petra Humlerová se svým psem Scotym získala za svou dobrovolnickou činnost už řadu ocenění, v roce 2017 dokonce zvítězila v anketě Dobroch 2017 a pravidelně každý rok se v této anketě umisťuje na předních příčkách.

Petra se svým psem vykonává dobrovolnickou činnost v Nemocnici Jihlava, především na Oddělení geriatrické a následné péče, na Stanici paliativní péče a na neurologickém oddělení. V případě potřeby docházejí také na onkologické oddělení.

PSALI JSME: Dobrochy roku 2017 jsou Petra Humlerová a pes Scotty. Zvítězili se svou canisterapií

„Když Petra zavolala, že při canisterapii dne 19.března Scoty vyskočil na postel, došlo u něj k prasknutí vazů na pravé zadní noze a bude nutná operace, neváhali jsme a začali jsme jednat o možnostech, jak alespoň část nákladů paní Humlerové uhradit,“ vysvětluje koordinátor dobrovolnického centra při Oblastní charitě Jihlava Roman Mezlík a doplňuje. „Oba jako dobrovolníci mají v uplynulých třech letech na kontě 810 dobrovolnických hodin, při kterých pomohli bezpočtu pacientů, proto bylo pro nás samozřejmostí hledat finance ve chvíli, kdy zase potřebují pomoci oni. Nakonec jsme potřebné finanční prostředky poslali z konta Tříkrálové sbírky.“

PSALI JSME: ROZHOVOR: Scoty pomáhá pacientům fyzicky i psychicky, říká o svém pejskovi oceněná Petra Humlerová

Náklady na operaci se vyšplhaly na 13 187 korun. Oblastní charita Jihlava přispěla 4000 korun, část zaplatila jihlavská nemocnice a zbytek doplatila Petra Humlerová. Scoty bude po léčení opět schopný pomáhat všem potřebným, a to nejen v Nemocnici Jihlava.

Petra Humlerová a Scoty. 

Foto Lenka Dvořáková

Štítky Scoty, operace, canisterapie, Charita, Tříkrálová sbírka, Lékárenský komplex Jihlava, pes, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Známý pejsek Scoty musel na operaci s tlapkou. Částečně na ni přispěla Tříkrálová sbírka | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.