Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Primátorka Karolína Koubová poděkovala všem, kteří zasahovali u tragické dubnové nehody

V úterý 23. dubna se v krajském městě stala tragická dopravní nehoda, na kterou řada z nás asi dlouho nezapomene. Na silnici II/602 mezi Jihlavou a Helenínem se střetlo osobní auto s nákladním. Nehodu nepřežil řidič z osobního auta a také šestiletý chlapec. Těžce zraněnou ženu musel vrtulník transportovat do brněnské nemocnice. Další dvě děti skončily v jihlavské nemocnici. Primátorka Jihlavy Karolína Koubová na radnici poděkovala všem členům Integrovaného záchranného systému, kteří u nehody zasahovali.

„Dne 23. dubna se stala tragédie a Jihlava přesto fungovala dál. Děkuji z celého srdce, že každé ráno vstáváte s pocitem, že se něco takového může stát, zatímco my ostatní můžeme díky vám vstát s klidným srdcem, že jsme v dobrých rukou,“ vyjádřila při setkání primátorka města Karolína Koubová.

„Za Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina chci vyjádřit poděkování za projev uznání. Přestože složky IZS každodenně dokazují svojí úroveň profesionality při součinnostních mimořádných událostech či cvičeních, tak mi věřte, že to opravdu není často, kdy si občané, nebo představitelé samosprávy uvědomí, že vysoká úroveň bezpečnosti není samozřejmostí. Pevně věřím, že najdeme i jiné příležitosti ke společnému setkávání, příležitosti, které nebudou podmíněny tragickými událostmi v regionu či městě,“ sdělil ředitel Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina Jiří Němec.

PSALI JSME: VIDEO: Dva lidé zemřeli u Jihlavy po čelním střetu osobního auta s nákladním 

Setkání zahájilo vystoupení zpěvačky z jihlavské ZUŠ Agáty Julie Sedlákové, kterou na klavír doprovodila Bohumíra Holoubková. Pro členy IZS byl připraven malý dar a pohoštění, při kterém mohli dál rozmlouvat o své práci s primátorkou města.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky poděkování, nehoda, úmrtí, radnice, Karolína Koubová, Jihlava, automobil, Lékárenský komplex Jihlava, Helenín, Hasičský záchranný sbor, Kraj Vysočina, Jiří Němec, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Primátorka Karolína Koubová poděkovala všem, kteří zasahovali u tragické dubnové nehody | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.