Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Moc děkujeme všem sportovcům, vzkázali rodiče Leontýnky z Luk, která dostala nový vozíček

Speciální mechanický vozík bude moci využívat malá Leontýnka Rampírová z Luk nad Jihlavou, která trpí vzácnou genetickou vadou zvanou Pitt – Hopkins syndrom. Částku ve výši 34 125 korun předali rodičům ve čtvrtek 2. května ředitelka Oblastní charity Jihlava Hana Fexová a Jana Štefánková, zástupkyně Nadace ČEZ.

Díky vozíčku bude pro maminku jednodušší manipulace s dcerou při cestách do školy a bude zajištěný správný sed.

„Peníze byly darovány prostřednictvím unikátní aplikace EPP Pomáhej pohybem, ve které má uživatel možnost vlastním aktivním pohybem ovlivnit, které dobročinné projekty a v jaké výši má Nadace ČEZ finančně podpořit,“ řekla Jana Štefánková z JE Dukovany.

Projekt do této aplikace zpracovala Oblastní charita Jihlava.

PSALI JSME: Leontýnka z Luk dostane nový mechanický vozík. Bez něj nemůže chodit do školy 

 „Oblastní charita Jihlava není jen organizací, která pomáhá určitým skupinám lidí v nepříznivé sociální situaci, ale umíme účinně pomoci i jednotlivcům, kteří nás o pomoc požádají přesto, že nejsou našimi klienty,“ řekla Hana Fexová, ředitelka Oblastní charity Jihlava. 

Rodiče malé Leontýnky jsou za příspěvek velmi vděční. „Moc bychom chtěli poděkovat Oblastní charitě Jihlava a Nadaci ČEZ, která nám díky aplikaci EPP Pomáhej pohybem pomohla s pořízením vozíčku pro Leontýnku. Děkujeme všem sportovcům, kteří nám díky této aplikaci pomohli a i nadále svým pohybem pomáhají ostatním lidem, co to potřebují.“

Leontýnka Rampírová se narodila v roce 2011 jako zdravé miminko. V půlroce si ale rodiče všimli, že má stále ručičku zavřenou v pěst. Postupně se začal její stav zhoršovat a z Leontýnky se stala „hadrová panenka“. Neurolog ji poslal do pražského Motola, dodnes se ale nepřišlo na příčinu jejích obtíží. V podezření je genetická či metabolická vada. 

Po návratu z nemocnice začala Leontýnka s maminkou intenzivně cvičit, několikrát byla v lázních. Leontýnka zkoušela chodit do školky, nakonec ale zůstala v klidu domova, což jí dělá nejlépe.  Pro zlepšení pohybu jí pomáhá chodítko, Leontýnka má za sebou také intenzivní cvičení v „kosmickém obleku“, což jí hodně pomohlo. 

Díky novému vozíčku nyní bude moci chodit také do školy.

Foto Oblastní charita Jihlava

Štítky Leontýnka, pomoc, vozík, Pitt – Hopkins syndrom, Jihlava, charita, ČEZ, Jaderná elektrárna Dukovany, Fakultní nemocnice v Motole, Louka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moc děkujeme všem sportovcům, vzkázali rodiče Leontýnky z Luk, která dostala nový vozíček | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.