Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

ICOM transport je společensky odpovědná firma

PR článek

Další ocenění v soutěži Ceny hejtmana za společenskou odpovědnost za rok 2018 si odnesla společnost ICOM transport. Jednalo se o již 4. ročník, ve kterém byly oceňovány snahy organizací, jež do svých provozních činností integrují zájmy sociální, enviromentální, etické, lidskoprávní a také zájmy svých zákazníků.

V kategorii soukromý sektor nad 250 zaměstnanců se ICOM transport umístil na druhém místě. „Odpovědnost k životnímu prostředí je součástí naší dlouhodobé strategie,“ uvedla předsedkyně představenstva Kateřina Kratochvílová s tím, že k ní zapojujeme nejen 1 800 zaměstnanců, ale také všech 32 milionů našich cestujících.

Na všech autobusových nádražích jsou pak k dispozici nádoby na tříděný odpad. V roce 2018 jsme se také více zaměřili na třídění tonerů, díky němuž podporujeme Domov bez zámku v Náměšti nad Oslavou.

Dlouhodobě se zaměřujeme také na obnovitelné zdroje. Používáme vrty spojené s tepelným čerpadlem, investujeme do vsaků, nebo do nových LED osvětlení, která snižují spotřebu elektrické energie.

Nejdůležitějším krokem k ochraně životního prostředí je však neustálá obnova vozového parku. V koncernu ICOM transport jezdí pouze vozy vysoké emisní normy, 40 % vozového parku tvoří vozy s EURO 5 a 60 % vozy s nejvyšší emisní normou EURO 6. Tím dokážeme ročně snížit emise oxidu dusíku a pevných částic až o 200 tun a snížit spotřebu o cca 1.600 tun nafty.

Koncern ICOM transport a.s. se během 20 let stal jedním z největších dopravních firem v České republice. Hlavní strategií firmy je zajištění kvalitní dopravní obslužnosti jednotlivých krajů, především pak s využitím nejmodernějšího vozového parku značky Mercedes-Benz a Setra. Výrazné úspěchy společnost zaznamenává i ve vnitrostátní a mezinárodní kamionové dopravě. Dopravní uskupení ICOM transport a.s. provozuje 800 autobusů, 300 souprav nákladních vozidel a zaměstnává 1800 zaměstnanců. Dále disponuje autorizovaným servisem Mercedes-Benz, čerpacími stanicemi, službami měření emisí a myčkami vozidel.

Štítky ICOM transport, doprava, vozový park, Mercedes-Benz, Náměšť nad Oslavou, Česko

ICOM transport je společensky odpovědná firma | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.