Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nemocnice, školky a školy na Vysočině navštíví hasiči. Budou číst dětem pohádky

Hasiči na Vysočině v rámci akce „Hasiči čtou dětem“ po celý březen předčítají dětem pohádky. V tomto roce se k těm profesionálním hasičům přidají i jejich dobrovolní kolegové. Projekt „Hasiči čtou dětem“ odstartoval v roce 2014 v havlíčkobrodské nemocnici, jako podpora celorepublikového projektu Celé Česko čte dětem.

Po dva večery četli havlíčkobrodští profesionální hasiči dětem na dětském oddělení pohádky a povídali si s nimi o práci hasičů. Akce se setkala s nebývalým ohlasem, a to byl právě ten důvod, proč se v loňském roce rozšířila na všechny nemocnice v kraji. Hasiči tak s knihami pohádek zavítali na dětské oddělení nemocnic v Jihlavě, Havlíčkově Brodě, Pelhřimově, Třebíči a Novém Městě na Moravě.

„Letos jsme se rozhodli oslovit i naše dobrovolné kolegy a požádat je, zda by se i oni nechtěli do akce zapojit. Velmi mile mne překvapila rychlá odezva sborů a jejich nadšení pro tuto akci. Rád bych jim touto cestou poděkoval, protože číst dětem budou členové sborů ve svém volném čase. Tato akce je dalším důkazem vysoké spolupráce mezi profesionálními a dobrovolnými hasiči v Kraji Vysočina,“ pochvaluje si Petr Beneš, ředitel Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina.

Profesionální hasiči z Vysočiny budou číst dětem v nemocnicích, jejich dobrovolní kolegové navštíví mateřské a základní školy, číst budou i v rámci zájmových kroužků mladých hasičů.

Akce „Hasiči čtou dětem“ má i preventivní dopad. Kromě již zmíněného čtení pohádek hasiči děti seznámí s profesí a činností hasičů a povídat si s nimi budou i o prevenci, například o tom, jak se zachovat u požáru nebo u dopravní nehody.

Pohádky budou číst například sbory dobrovolných hasičů z Nového Rychnova, Polničky, Ždírce nad Doubravou, Třeště, Černovic, Borů, Žďáru nad Sázavou 2 - Zámku, Druhanova, obce Jámy a mnoho dalších.

„Nejedná se o kompletní výčet a přehled sborů, které se do akce zapojí, protože se nám neustále ozývají další a další sbory, které se chtějí k akci připojit. Zatím třeba nemají ale domluvený přesný termín nebo místo čtení,“ doplnil ředitel Petr Beneš.

Projekt odstartovali minulý týden ve čtvrtek dobronínští dobrovolní hasiči, kteří četli pohádky dětem na kroužku mladých hasičů. Včera navštívili profesionální hasiči děti na dětském oddělení v havlíčkobrodské nemocnici, dnes čtou v jihlavské nemocnici,“ popsala program hasičů Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů.

Foto Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina

Štítky pohádka, nemocnice, Kraj Vysočina, projekt, Česko, Lékárenský komplex Jihlava, Petr Beneš, sbor dobrovolných hasičů, Hasičský záchranný sbor, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice, školky a školy na Vysočině navštíví hasiči. Budou číst dětem pohádky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.