Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policisté během kontrol dají řidičům nealkoholické pivo a jednorázový alkoholtester

Na blížící se Velikonoce se připravují také policisté na Vysočině. Mimo jiné se zapojí třeba i do celorepublikového projektu s názvem Řídím, piju nealko pivo. Jeho cílem je hlavně motivovat řidiče k tomu, aby neřídili pod vlivem alkoholu a také, aby si zvykali na bezpečnou alternativu alkoholického piva.

Řízení vozidla pod vlivem alkoholu je velmi nebezpečné. Opilý řidič ohrožuje život nejen svůj, ale i ostatních účastníků silničního provozu.

Alkohol za volantem je v mnoha případech příčinou dopravních nehod, a to i s vážnými následky na životech a zdraví účastníků nehody.

„Ze statistik dopravní nehodovosti vyplývá, že stále více řidičů, kteří se stanou účastníkem dopravné nehody, je pod vlivem alkoholu. Výsledky dechových zkoušek v některých případech překračují dokonce hranici tří promile,“ dodává neveselou statistiku Dana Čírtková, mluvčí policistů na Vysočině.

Řidiči, které zastaví policisté, v rámci zmíněného projektu dostanou nealkoholické pivo a k němu jednorázový alkoholtester.

Projekt se bude konat souběžně s dopravně bezpečnostní akcí, která bude probíhat také o celém prodlouženém velikonočním víkendu.

Foto Policie ČR

Štítky kontrola, policie, alkohol, Velikonoce, nealko, pivo, řidič, projekt, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté během kontrol dají řidičům nealkoholické pivo a jednorázový alkoholtester | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.