Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Projekt Rezidence Vrchlického se musí pozastavit, klientům se vracejí rezervační poplatky

Výstavba bytového areálu Rezidence Vrchlického, která probíhá na rohu jihlavských ulic Vrchlického a 17. listopadu, byla nuceně pozastavena. Stejnojmenná investorská společnost zároveň vrátí svým klientům uhrazené rezervační poplatky na jednotlivé byty. Příčinou je předběžné opatření, které si u soudu vymohla společnost V TOWER Prague. Na jeho základě došlo k dočasnému omezení nakládání s pozemky projektu. Důsledkem je i zastavení jednání o poskytnutí bankovního úvěru na realizaci záměru.

Firma V TOWER Prague nechala v katastru nemovitostí neočekávaně zaplombovat nemovitosti a pozemky společnosti Rezidence Vrchlického. „Společnost Rezidence Vrchlického disponuje pro účely bankovního financování právním posouzením, které potvrdilo zákonnost všech dříve provedených kroků. Podala proto odvolání proti předběžnému opatření soudu. Vzniklý spor by měl být podle dostupných faktů a ujištění právnických kapacit posouzen ve prospěch společnosti Rezidence Vrchlického. Bohužel, finální soudní rozhodnutí lze očekávat v horizontu 6 měsíců,“ informoval Miroslav Fuks, mediální zástupce investora.

K zápisu předběžného opatření soudu v katastru nemovitostí došlo těsně před uzavřením úvěrové smlouvy s bankou. Ta následně sdělila, že s ohledem na aktuální situaci nemůže přistoupit k podpisu úvěrové smlouvy, a to do doby rozhodnutí soudu, popřípadě do zpětvzetí předběžného opatření ze strany navrhovatele.

„S politováním musíme konstatovat, že jsme nuceni pozastavit stavební činnost na projektu Rezidence Vrchlického a rovněž odstoupit od uzavřených rezervačních smluv. Uhrazené rezervační poplatky budou klientům vráceny na bankovní účet a budou úročeny sazbou 2% p.a.,“ doplnil mluvčí.

Stavební práce na projektu budou ze stavebního hlediska přerušeny takovou formou, aby byly minimalizovány možné škody na již provedených částech díla a aby byly zajištěny bezpečnostní podmínky na staveništi.

„Velice nás mrzí, že tato situace nastala. Než vystavovat naše klienty nejistotě a čekání, které sami svými kroky či vůlí nijak nezkrátíme, jdeme raději cestou pozastavení projektu,“ konstatoval Fuks.

 

Foto Drbna | Zdroj PSJ

Štítky Rezidence Vrchlického, zastavení, projekt, poplatek, předběžné opatření

Projekt Rezidence Vrchlického se musí pozastavit, klientům se vracejí rezervační poplatky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.